Een hoofdinspecteur van politie roept de hulp in van een psychologe om een seriemoordenaar op te sporen die het in Düsseldorf heeft gemunt op transseksuelen die hij letterlijk afslacht.
Titre
De vrouwenhater
Auteur
Karen Sander
Traducteur
Ans Van der Graaff David Orthel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Schwesterlein, komm stirb mit mir
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2014
376 p.
ISBN
9789022330302 (paperback)

Commentaires

In Düsseldorf heeft een seriemoordenaar het op transseksuelen gemunt. Hij slacht ze letterlijk af. Hoofdinspecteur Georg Stadler, die de gruwelijke moorden onderzoekt, roept de hulp in van de gerenommeerde psychologe Liz Montario om een daderprofiel op te stellen. Liz heeft echter haar eigen problemen. Ze leeft met grote geheimen uit haar verleden en wordt bedreigd. Als er in haar directe familie- en vriendenkring slachtoffers vallen, wordt duidelijk, dat de onderzoekers aan een veel grotere zaak werken, dan ze aanvankelijk dachten. De Duitse schrijfster, die onder diverse namen (Sabine Klewe, Sabine Martin) al eerder publiceerde, schreef dit boek als eerste deel van een thrillerreeks. Het verhaal is erg ongeloofwaardig, omdat de moordenaar zonder motief (om het spel) in korte tijd absurd veel gruwelijke slachtoffers maakt, en de psychologe ongefundeerde meningen over de mogelijke dader geeft, waardoor deze op voorspellingen lijken. Deze geroemde psychologe komt in dit deel wat hulpel…Lire la suite

À propos de Karen Sander

CC BY-SA 3.0 - Image by Sabine Klewe

Sabine Klewe, née le 1er février 1966 à Düsseldorf, en Allemagne, est une femme de lettres allemande, autrice de roman policier et de roman historique.

Biographie

Sabine Klewe étudie la littérature et la traduction littéraire à Düsseldorf et à Londres. Avant de se consacre entièrement à l'écriture, elle a été pendant dix ans traductrice littéraire indépendante et chargée de cours à l'université Heinrich Heine de Düsseldorf.

En novembre 2006, pour sa nouvelle Marilyn, elle est nommée pour le Kärntner Krimipreis et, en décembre 2006, est lauréate du Förderpreis für Literatur der Landeshauptstadt Düsseldorf. En 2014, elle termine un doctorat sur le l'écrivaine britanniq…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions