Livre
Néerlandais

Als de dood spreekt

Kathy Reichs (auteur), Atty Mensinga (traducteur)
Temperence Brennan krijgt als forensisch antropologe te maken met een groep amateurdetectives die zich bezig houden met het opsporen van vermiste personen.
Titre
Als de dood spreekt
Auteur
Kathy Reichs
Traducteur
Atty Mensinga
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Speaking in bones
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2016
376 p.
ISBN
9789401605687 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Forensisch antropologe Temperance Brennan, Tempe voor vrienden, krijgt te maken met een club van amateurdetectives. Op diverse sites houden zij zich bezig met het oplossen van moorden en het vinden van vermiste personen. Hazel Strike, een van hen, is er van overtuigd dat ze bandopnames heeft van de sinds 2011 vermiste Cora Teague. Daarop is een in doodsangst verkerende vrouw te horen. Volgens Strike liggen de stoffelijke resten van Teague in het laboratorium van Tempe. Ook al heeft Tempe weinig vertrouwen in de gedegenheid van de amateurdetectives, de zaak laat haar niet los en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Dan wordt het lichaam van Hazel Strike gevonden. Kathy Reichs (1950) put rijkelijk uit haar eigen ervaringen als forensisch antropologe en blijft daarom zeer waarheidsgetrouwe boeken schrijven die je op het puntje van je stoel laten zitten van de spanning. Zelfstandig te lezen deel in de populaire serie met Temperance Brennan in de hoofdrol. Reichs blijft spannend en go…Lire la suite

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Elle enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus par l'Association américaine d'anthropologie judiciaire et est membre du cons…En lire plus sur Wikipedia