Livre
Anglais

Break no bones

Kathy Reichs (auteur)
Een Amerikaanse forensisch pathologe vindt bij toeval de botten van een menselijk lichaam en als er nog een lijk met dezelfde verschijnselen aan de botten wordt gevonden, gaat ze op onderzoek uit.
Titre
Break no bones
Auteur
Kathy Reichs
Langue
Anglais
Éditeur
London: Heinemann, 2006
VIII, 337 p.
ISBN
0-434-01042-1 0-434-01043-X

Commentaires

Een jonge Amerikaanse forensisch pathologe vindt bij toeval de botten van een menselijk lichaam. Bij onderzoek blijkt dat het om een moord gaat; als er dan in korte tijd nog een lijk van een vermiste persoon met dezelfde verschijnselen op de botten opduikt, raakt ze geïnteresseerd en gaat op onderzoek. Uiteindelijk ontdekt ze een illegale handel in menselijke organen: de vermisten werden als 'donoren' gebruikt en ergens zomaar begraven. Een aardig verhaal, de plot is wel voorspelbaar, maar het wordt met kennis van zaken, soms zelfs iets te veel jargon, beschreven. Goede sfeertekening. Dit is het negende boek van de auteur met deze hoofdpersoon: Temperance Brennan, een sympathieke vrouw met hele menselijke problemen en aarzelingen. Weinig toepasselijke omslag met groene en witte letters.

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Elle enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus par l'Association américaine d'anthropologie judiciaire et est membre du cons…En lire plus sur Wikipedia