Livre
Néerlandais

Code

Kathy Reichs (auteur), Brendan Reichs (auteur), Lia Belt (traducteur)
Een groep vrienden vindt via een coördinatenspel een puzzeldoos die is geplaatst door de mysterieuze Gamemaster. Dat is het begin van een klopjacht op leven en dood.
Titre
Code
Auteur
Kathy Reichs Brendan Reichs
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Code
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2013
379 p.
ISBN
9789022559291 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

De Viralen, Tory (14, ik-figuur) en haar onafscheidelijke kompanen Ben, Shelton en Ram, zijn besmet door een supervirus met verscherpte zintuigen als gevolg. Zij vinden via gps-coördinaten een puzzeldoos met daarin onder meer een versleutelde code van de Spelleider. Wat begint als een onschuldig onlinespel ontaardt in een nachtmerrie, zeker als een nepbom ontploft en er zelfs doden dreigen te vallen. Ze zijn pionnen geworden in het spel van een waanzinnige. De kunstgrepen die soms nodig zijn om de plot soepel te laten verlopen zijn geloofwaardig beschreven. Spitsvondig is het contrast tussen de hightechomgeving en de rol van Coop (een virale wolfshond) als trouwe makker. De auteur (bekend van de verhalen waar de populaire tv-serie 'Bones' op is gebaseerd) schreef samen met haar zoon dit zelfstandig te lezen derde deel uit de young adult-serie ‘Virus’; eerder verschenen 'Virus' en 'Aanval'*. Het sluit naadloos aan op die delen. Sciencefictionachtige thriller in broeierige sfeer. Van b…Lire la suite

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Elle enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus par l'Association américaine d'anthropologie judiciaire et est membre du cons…En lire plus sur Wikipedia