Livre
Néerlandais
Een Canadese forensisch antropologe assisteert bij het onderzoek naar een moorddadige sekte die het vooral voorzien heeft op vrouwen en baby's.
Titre
Schijnheilig
Auteur
Kathy Reichs
Traducteur
Cherie Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Death du jour
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2014
400 p.
Note
Eerder verschenen o.d.t.: Fatale dag, Death du jour en Dag des oordeels
ISBN
9789401602228 (paperback)

Commentaires

Het in 1999 verschenen Death du jour was de opvolger van Kathy Reichs debuutroman Déjà dead, en werd een even grote bestseller. In het Nederlands verscheen het als Fatale dag en die thriller wordt nu opnieuw uitgegeven als Schijnheilig. Spijtig genoeg wordt nergens op de omslag vermeld dat het hier geen recent werk van de producent van de tv-hitserie ‘Bones’ betreft. Het thema zelf is tijdsgebonden, omdat de thriller geschreven werd tegen de millenniumwisseling, toen wereldwijd mystieke sjoemelaars het armageddon predikten. In de VS zijn er tussen de drie- en vijfduizend sekten met twee tot vijf miljoen mensen die op de een of andere manier betrokken zijn in hun niet altijd geweldloze werking.
In Schijnheilig is de plot opgebouwd rond een dergelijke doemsdagsekte die zowel in Canada als in de zuidelijke Verenigde Staten actief is. Beide landen zijn essentieel voor een roman van Reichs, omdat haar hoofdpersonage Temperance Brennan zowel in Montré…Lire la suite
Een Amerikaanse forensisch antropologe die op een kloosterbegraafplaats in Quebec een reeds lang begraven lijk van een kloosterzuster zoekt, komt via een non in contact met een vrouwelijke hoogleraar godsdienstwetenschappen. Door gesprekken met haar en één van haar studenten weet ze verband te leggen tussen twee recentelijk aangetroffen verbrande lichamen en een gevaarlijke sekte wier kwalijke plannen i.v.m. het op handen zijnde millennium ze met hulp van een bevriende rechercheur kan voorkomen. Een gedegen thriller van een vakvrouw die in staat is het avontuurlijke, spannende en wetenschappelijke tot een boeiend geheel samen te voegen. Een goed opgebouwd plot, sterke finale en een heldere stijl dragen bij tot een aangenaam uurtje verpozing. Vrij kleine druk.

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Elle enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus par l'Association américaine d'anthropologie judiciaire et est membre du cons…En lire plus sur Wikipedia