Livre
Anglais

Two nights

Kathy Reichs (auteur)
Een ex-politievrouw met een traumatisch verleden gaat op zoek naar een meisje dat bij een bomaanslag op een school is verdwenen.
Titre
Two nights
Auteur
Kathy Reichs
Langue
Anglais
Éditeur
London: William Heinemann, 2017
322 p.
ISBN
9780434021116 (hardback)

Commentaires

Sunday Night, ex-politievrouw met een traumatisch verleden, gaat in opdracht van een steenrijke oma op zoek naar de kleindochter van haar opdrachtgeefster, die bij een bomaanslag op een school is verdwenen. Die zoektocht verloopt moeizaam en voert haar naar allerlei plaatsen in de VS. Parallel aan dit verhaal beschrijven korte hoofdstukken het traumatische verhaal van een jong meisje dat in een soort sekte wordt vastgehouden en gemarteld en probeert te ontsnappen. Mede door die verschillende insteken naast elkaar leest het verhaal niet heel vlot. Uiteindelijk komen de verschillende verhaallijnen samen in een onverwachte afloop. De auteur (1950) is een Amerikaanse forensisch-antroploge, die sinds 1997 veel succes heeft met een serie thrillers met forensisch antropologe Temperance Brennan in de hoofdrol. Op deze serie boeken is de succesvolle tv-serie 'Bones' gebaseerd. Sinds 2010 schrijft de auteur ook YA-boeken: de 'Virals'-serie. Veel van haar boeken zijn ook in het Nederlands versch…Lire la suite

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Elle enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus par l'Association américaine d'anthropologie judiciaire et est membre du cons…En lire plus sur Wikipedia