Livre
Néerlandais

Virus

Kathy Reichs (auteur), Lia Belt (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Als enkele jongeren een hond redden uit een laboratorium waar medische experimenten worden uitgevoerd, raken ze besmet met een experimenteel virus dat hun leven totaal verandert.
Titre
Virus
Auteur
Kathy Reichs
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Virals
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2011
347 p.
ISBN
9789022559277 (paperback)

Commentaires

De superslimme 14-jarige Tory (ik-figuur) is het nichtje van antropologe dr. Temperance Brennan, bekend van andere boeken van auteur Kathy Reichs. Tory is na haar moeders dood verhuisd naar het afgelegen Morris Island, voor de kust van Californië om bij haar onbekende vader te gaan wonen. Ze is de leider van een hechte groep ‘sci-philes’ wiens ouders onderzoekers zijn op het instituut op Loggerhead. De hechte groep bestaat uit drie jongens en Tory. Als ze een oud identiteitsplaatje vinden op Loggerhead en inbreken op het instituut om het leesbaar te maken, begint een spannend avontuur. Ze bevrijden Cooper, een hond die voor medische experimenten wordt gebruikt en komen zo met een onbekend virus in aanraking dat hun DNA verandert. Hierdoor krijgen ze verscherpte zintuigen en supersnelle reflexen. Hun wetenschappelijke nieuwsgierigheid combineren ze met hun nieuwe fysieke gaven om de veertig jaar oude moord op een meisje op te lossen, maar er zijn criminelen die hen willen vermoorden. V…Lire la suite

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Elle enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus par l'Association américaine d'anthropologie judiciaire et est membre du cons…En lire plus sur Wikipedia