Livre
Néerlandais
Een forensisch antropologe bij de FBI raakt zowel zakelijk als privé betrokken bij de oorlog tussen enkele motorbendes in Montreal.
Titre
Wetteloos
Auteur
Kathy Reichs
Traducteur
Mariëlla Snel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Deadly decisions
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2014 | Autres éditions
349 p.
Note
Eerder verschenen o.d.t.: Fatale keuze
ISBN
9789401602242 (paperback)

Commentaires

In Wetteloos is hoofdpersoon Temperance ‘Tempe’ Brennan het alter ego van de Amerikaanse schrijfster Kathy Reichs, zelf een gerenommeerd forensisch antropoloog. Reichs etaleert haar technische bagage in haar romans, die de inspiratie vormen voor de succesvolle tv-serie ‘Bones’.
Van bij de aanvang van het boek wordt de lezer bij de keel gegrepen door de dood van een negenjarig meisje, dat op weg naar haar balletles bij een vuurgevecht tussen twee rivaliserende motorbendes doodgeschoten wordt. Brennan wordt belast met het forensisch onderzoek en verdiept zich in het motomilieu. Al snel duikt er een link op naar een eerder gepleegde moord waarbij een zestienjarig meisje het slachtoffer was. Wanneer in de buurt van het hoofdkwartier van een motorbende het lijk van een derde meisje wordt gevonden, wordt het een obsessie voor Brennan om de waarheid aan het licht te brengen en de dader(s) te vinden.
Brennan leert de wereld van de motorbendes kennen, maar voornamelijk vanuit …Lire la suite
Na 'Déjà dead' en 'Dag des oordeels' de derde roman rond de forensisch onderzoeker Temperance Brennan. Zij weet een in Montreal gevonden schedel te combineren met een oude moord in North Carolina. Een forensische puzzel rond in drugs handelende bendes Hell's Angels volgt. De auteur oefent hetzelfde beroep uit als haar heldin, en dat is in de veelheid aan procedurele details te merken. Soms vervalt de auteur in te veel details. Zij is duidelijk een navolgster van Patricia Cornwell en diens succesvolle serie rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta. Reichs is echter de mindere schrijfster; haar stijl is weinig vloeiend en vol stijlbloempjes, het plot verloopt traag, is te veel van toeval afhankelijk en mist de scherpte van Cornwell. De heldin wordt redelijk psychologisch ontwikkeld. Het taalgebruik is ongecompliceerd, de beschrijvingen zijn niet expliciet in afstotende details. Een toch onderhoudende thriller van een auteur, die niet uit de schaduw van haar voorbeeld kan stappen. Vrij klein…Lire la suite

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Elle enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus par l'Association américaine d'anthropologie judiciaire et est membre du cons…En lire plus sur Wikipedia