Livre
Néerlandais

De taal der doornen : het doornwoud en andere middernachtsprookjes

Leigh Bardugo (auteur), Sara Kipin (dessinateur), Merel Leene (traducteur)

De taal der doornen : het doornwoud en andere middernachtsprookjes

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Zes sprookjesachtige verhalen die zich afspelen in de Grisha-wereld. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De taal der doornen : het doornwoud en andere middernachtsprookjes
Auteur
Leigh Bardugo
Dessinateur
Sara Kipin
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The language of thorns : midnight tales and dangerous magic
Éditeur
[Utrecht]: Blossom Books, © 2018
[281] p. : ill.
ISBN
9789463491228 (hardback)

Commentaires

Deze zes lange, sprookjesachtige verhalen van 25 tot 80 pagina’s beginnen met dat over Ayama die veel minder knap is dan haar oudere zus en daarom door haar familie als bediende wordt behandeld. Ze krijgt een heel andere rol als ze als boodschapper wordt gestuurd naar de boosaardige jongste zoon van de koning die veel slachtoffers maakt. In het vierde verhaal probeert een uitgekookte vader beter te worden van de grote schoonheid van zijn dochter, maar komt met lege handen te staan. Het langste en slotverhaal is een bewerking van het bekende Andersen-sprookje ‘De kleine zeemeermin’. De vriendschap van zeemeerminnen Ulla en Signy wordt bedreigd door Signy’s liefde voor koningszoon Roffe. De Amerikaanse auteur publiceerde eerder o.a. de succesvolle ‘Grisha trilogy’. Deze verhalenbundel speelt zich in diezelfde wereld af. Drie van de verhalen zijn los als e-book verschenen en zijn sprookjes die in de Grisha-wereld aan de kinderen worden verteld. De verhalen zijn uitstekend geschreven en b…Lire la suite

À propos de Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Image by Leigh Bardugo

Leigh Bardugo, née le 6 avril 1975 à Jérusalem, est une auteure américaine de romans jeune adulte de fantasy, principalement connue pour la duologie Six of Crows et la trilogie Grisha, qui se sont vendues à plus de deux millions d'exemplaires.

Biographie

Jeunesse

Leigh Bardugo est née à Jérusalem en Israël et a grandi à Los Angeles où elle a été élevée par ses grands-parents. Elle a étudié à l'Université de Yale où elle a obtenu son diplôme en anglais en 1997,. Avant de publier son premier roman, elle a travaillé dans la rédaction, le journalisme, le maquillage et les effets spéciaux,.

Carrière littéraire

En lire plus sur Wikipedia