Livre
Néerlandais

De verminkte koning

Leigh Bardugo (auteur), Merel Leene (auteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Nikolai, de jonge koning van Ravka, vecht samen met generaal Zoya tegen de Duisterling. Maar hij vecht soms ook tegen het monster in zichzelf. Intussen strijdt Nina, terwijl ze tegelijkertijd rouwt om haar geliefde Matthias, tegen de onderdrukking van de Grisha. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De verminkte koning
Auteur
Leigh Bardugo Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
King of scars
Éditeur
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2019
524 p.
Note
Volgt op de reeksen De kraaien en De Grisha van dezelfde auteur
ISBN
9789463491709 (hardback)

Commentaires

Nikolai, de koning van Ravka, vecht samen met zijn generaal Zoya tegen de Duisterling. Maar hij vecht ook tegen het monster in zichzelf, dat soms losbreekt. Nina rouwt om haar geliefde, Matthias, en strijdt tegen de onderdrukking van de Grisha. Na de Grisha-trilogie (Schim en schaduw, Dreiging en duisternis en Val en verlossing), de Kraaien-duologie (List en leugens, en Kraai en koninkrijk) en de in de 'De taal der doornen' (2018) verzamelde verhalen over de Grishawereld, komt Leigh Bardugo nu met een nieuwe, tweedelige serie over de Grisha. Personages uit de eerdere boeken keren terug, waardoor het onontbeerlijk is die eerst te lezen. Dit deel heeft vier vertelperspectieven en handelt op verschillende plaatsen. De strijd tegen de Duisterling en de onderdrukking van de Grisha zit vol politiek en intriges, en er is net als in de eerdere Grisha-boeken ruimte voor een vleugje romantiek. Bardugo schiep een rijke fantasiewereld die, zo blijkt, nog niet uitgeput raakt. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Image by Leigh Bardugo

Leigh Bardugo, née le 6 avril 1975 à Jérusalem, est une auteure américaine de romans jeune adulte de fantasy, principalement connue pour la duologie Six of Crows et la trilogie Grisha, qui se sont vendues à plus de deux millions d'exemplaires.

Biographie

Jeunesse

Leigh Bardugo est née à Jérusalem en Israël et a grandi à Los Angeles où elle a été élevée par ses grands-parents. Elle a étudié à l'Université de Yale où elle a obtenu son diplôme en anglais en 1997,. Avant de publier son premier roman, elle a travaillé dans la rédaction, le journalisme, le maquillage et les effets spéciaux,.

Carrière littéraire

En lire plus sur Wikipedia