Livre
Néerlandais

Kraai & koninkrijk

Leigh Bardugo (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Inej is ontvoerd door de corrupte koopman Jan Van Eck. Kaz en zijn metgezellen proberen haar in Ketterdam te bevrijden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Kraai & koninkrijk
Autre titre
Kraai en koninkrijk
Auteur
Leigh Bardugo
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Crooked kingdom
Éditeur
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2016
622 p.
ISBN
9789020679465 (hardback) 9789020679366 (hardback, limited edition)

Plusieurs langues:

Commentaires

Kaz Brekker is leider van een groep machtige tienerrebellen in de stad Ketterdam in de Grisha-wereld, die in sfeer en naamgeving doet denken aan het 19e-eeuwse Amsterdam. Hij heeft net een missie met succes afgerond. Het is hem en zijn groep gelukt de zoon van de wetenschapper te bevrijden die de drug ‘Jurda parem’ maakt. Criminelen maken volop jacht op dit drug omdat het de kracht van Grisha enorm versterkt. Kaz en zijn rebellen, o.a. Wylan, Nina, Jesper en Matthias, zijn misleid door de machtige, corrupte koopman Jan Van Eck, die Inej, op wie Kaz verliefd is, heeft gekidnapt en haar martelt om informatie over Kaz te krijgen. De vraag is of ze haar op tijd kunnen redden. De Amerikaanse auteur van tienerromans en SF publiceerde eerder de Grisha-trilogie en ‘List en leugens’* dat voorafgaat aan deze nieuwe roman en samen ermee een tweeluik vormt. Het verhaal is spannend door een goed opgebouwde plot met steeds nieuwe ontwikkelingen. De opvallend goede, Amsterdams aandoende sfeertekenin…Lire la suite

À propos de Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Image by Leigh Bardugo

Leigh Bardugo, née le 6 avril 1975 à Jérusalem, est une auteure américaine de romans jeune adulte de fantasy, principalement connue pour la duologie Six of Crows et la trilogie Grisha, qui se sont vendues à plus de deux millions d'exemplaires.

Biographie

Jeunesse

Leigh Bardugo est née à Jérusalem en Israël et a grandi à Los Angeles où elle a été élevée par ses grands-parents. Elle a étudié à l'Université de Yale où elle a obtenu son diplôme en anglais en 1997,. Avant de publier son premier roman, elle a travaillé dans la rédaction, le journalisme, le maquillage et les effets spéciaux,.

Carrière littéraire

En lire plus sur Wikipedia