Livre
Néerlandais

Schim en schaduw

Leigh Bardugo (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Wanneer Alina de gave van het licht blijkt te hebben, wordt ze opgeleid tot Grisha. Hun leider, de Duisterling, lijkt begaan met het volk van Ravka, maar heeft stiekem andere plannen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Schim en schaduw
Auteur
Leigh Bardugo
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shadow and bone
Édition
1
Éditeur
Alkmaar: Blossom, 2014
340 p.
ISBN
9789020679748 (hardback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Alina en Mal zijn wezen en lijken weinig bijzonder. Maar als ze op een dag de gevaarlijke Schaduwvlakte oversteken, komen ze in aanraking met de vleesetende Volcra. Alina biedt redding met de onontdekte gave van het licht. Dat maakt haar tot een gewild persoon voor de Duisterling. Hij lijkt begaan met het land Ravka, maar heeft zo zijn eigen plannen. Hoewel in het grootste deel van het verhaal niet veel actie te bespeuren valt, is het verhaal toch bijzonder spannend. Alina stapt de voor haar onbekende cultuur van de Grisha binnen en daar blijkt de nodige haat en nijd te leven. De schrijfster heeft de cultuur gemodelleerd naar het hof van de Russische tsaren, wat dit boek een verfrissende omgeving biedt ten opzichte van andere fantasyromans. Ook de Schaduwvlakte brengt een interessant gegeven in het verhaal, waarmee het net even anders is. Tegen het einde neemt de spanning verder toe en lijkt het uitzichtloos. De auteur redt zich daar echter mooi uit en biedt goede ruimte voor het verv…Lire la suite

À propos de Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Image by Leigh Bardugo

Leigh Bardugo, née le 6 avril 1975 à Jérusalem, est une auteure américaine de romans jeune adulte de fantasy, principalement connue pour la duologie Six of Crows et la trilogie Grisha, qui se sont vendues à plus de deux millions d'exemplaires.

Biographie

Jeunesse

Leigh Bardugo est née à Jérusalem en Israël et a grandi à Los Angeles où elle a été élevée par ses grands-parents. Elle a étudié à l'Université de Yale où elle a obtenu son diplôme en anglais en 1997,. Avant de publier son premier roman, elle a travaillé dans la rédaction, le journalisme, le maquillage et les effets spéciaux,.

Carrière littéraire

En lire plus sur Wikipedia