Livre
Anglais

Far from true

Linwood Barclay (auteur)
Dans la série:
Genre:
Als tijdens een voorstelling in de openluchtbioscoop van Promise Falls het grote scherm naar beneden komt en een paar auto's verplettert, komen in het daarop volgende onderzoek talloze duistere zaken aan het licht.
Titre
Far from true
Auteur
Linwood Barclay
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion, 2016
517 p.
ISBN
9781409146513 (paperback)

Commentaires

In het kleine Promise Falls komt op de sluitingsavond van de openluchtbioscoop het scherm omlaag en verplettert twee auto’s met inzittenden. Het blijkt om een bomaanslag te gaan. Terwijl de politie de zaak onderzoekt, vraagt de dochter van een van de slachtoffers privédetective Cal Weaver onderzoek te doen, wat nogal wat duistere zaakjes aan het licht brengt, zoals een speelkamer voor seksfeestjes en het bestaan van video-opnames die heel wat mensen het liefst vernietigd zien. Ze worden dan ook gestolen. Dan blijkt de vrouw, van wie men aannam dat zij in de auto verpletterd was, nog in leven. Voldoende ingrediënten voor een spannende en vermakelijke detective. De bekrompenheid van een plattelandsstadje staat in schril contrast tot de losbandige seksfeesten van de omgekomen man. Lokale politiek wordt op de hak genomen in de figuur van de ex-burgemeester die geen middel schuwt om in de publiciteit te komen. Dit verhaal zal veel lezers boeien.

À propos de Linwood Barclay

Linwood Barclay est un écrivain et ancien éditorialiste canadien né en 1955 aux États-Unis.

Biographie

Linwood Barclay est né en 1955 à Darien dans le Connecticut aux États-Unis. Sa famille émigre au Canada lorsqu'il n'avait que quatre ans.

Il vit à Oakville avec sa femme Neetha et ses deux enfants.

Œuvre

Humour

  • Mike Harris Made Me Eat My Dog
  • Father Knows Zilch: A Guide for Dumbfounded Dads, Toronto 1996
  • This House Is Nuts! : Surviving the Absurdities of Everyday Life, Toronto 1997
  • Last Resort: A Memoir, Toronto 2000

Série Une enquête de Zack Walker