Livre
Néerlandais
Nadat een schizofrene man via Streetview in New York een moord gepleegd ziet worden, overtuigt hij zijn broer ervan dat deze een onderzoek moet instellen.
Titre
Geloof je ogen
Auteur
Linwood Barclay
Traducteur
Nienke Van der Meulen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Trust your eyes
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2013
397 p.
ISBN
9789022565841 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Stel dat Google’s Street View (in de roman het gelijkaardig programma Whirl360) toevallig een moord registreert. De kans dat een bezoeker van de website dit zou opmerken, is vrijwel onbestaand, maar in deze uitstekende thriller doet één van de twee hoofdpersonages dit wel. De schizofrene en introverte Thomas Kilbride is niet los te krijgen van zijn toetsenbord en sinds zijn prille jeugd geobsedeerd door kaarten. Hoogbegaafd maar wereldvreemd heeft hij het waanidee dat hij in opdracht van de CIA de straatplannen van alle steden uit het hoofd moet leren en voert hij (grappige) gesprekken met zijn verbindingsman Bill Clinton. Tijdens een van zijn virtuele zwerftochten in New York ziet hij een vrouw met een strak aangebonden plastic zak voor een raam.
Zijn broer Ray, een freelance politiek illustrator, is na de ongelukkige dood van hun vader tijdelijk teruggekeerd naar het ouderlijk huis om de erfenis te regelen en Thomas overtuigt hem om het incident in Manhattan na te trekken. Bei…Lire la suite
De schizofreen Thomas Kilbride (35) woont in Albany (VS) bij zijn vader, tot deze bij een ongeluk met zijn grasmaaimachine omkomt. Tijdelijk trekt dan zijn broer Ray (38), succesvol illustrator, bij hem in, tot opname in een Begeleid Wonen Project voor hem is geregeld. Thomas wordt geobsedeerd door stadsplattegronden en komt zelden buiten, maar via een speciale website bekijkt hij per computer steden in de hele wereld en slaat de plattegronden op in zijn fotografisch geheugen. Als hij digitaal in New York rondkijkt, ziet hij in een ruit de reflectie van een hoofd. Pas later beseft hij dat het een vrouwenhoofd was, waarover een plastic zak was getrokken en dat snakte haar adem. Moord? Hij praat erover met Ray, die op onderzoek gaat, met grote gevolgen. Deze zesde, (heel goed) vertaalde thriller van de Canadese journalist, is boeiend, vaak spannend en bevat veel verhaallijnen die uitstekend en vaak ook met humor zijn uitgewerkt en opvallend goed samenkomen in een verrassende en overtuig…Lire la suite

À propos de Linwood Barclay

Linwood Barclay est un écrivain et ancien éditorialiste canadien né en 1955 aux États-Unis.

Biographie

Linwood Barclay est né en 1955 à Darien dans le Connecticut aux États-Unis. Sa famille émigre au Canada lorsqu'il n'avait que quatre ans.

Il vit à Oakville avec sa femme Neetha et ses deux enfants.

Œuvre

Humour

  • Mike Harris Made Me Eat My Dog
  • Father Knows Zilch: A Guide for Dumbfounded Dads, Toronto 1996
  • This House Is Nuts! : Surviving the Absurdities of Everyday Life, Toronto 1997
  • Last Resort: A Memoir, Toronto 2000

Série Une enquête de Zack Walker