Livre
Néerlandais
Wanneer de vrouw van een journalist uit een provinciestadje plotseling verdwijnt, valt de verdenking al gauw op haar echtgenoot.
Titre
Kijk niet weg
Auteur
Linwood Barclay
Traducteur
Nienke Van der Meulen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Never look away
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2016
400 p.
ISBN
9789022575192 (paperback)

Commentaires

Als zijn vrouw bij een pretpark spoorloos verdwijnt, is echtgenoot David de eerste verdachte. De politie vindt steeds meer sporen die erop wijzen dat David zijn vrouw vermoord heeft. David intussen ontdekt dat hij zijn vrouw eigenlijk helemaal niet kende en gaat op onderzoek om meer over haar verleden te weten te komen. Intussen wordt hij bedreigd door een zakenman die op grote schaal politici omkoopt en uiteindelijk wordt ook nog zijn zoontje ontvoerd. Deze bijzonder spannende roman vertelt het verhaal afwisselend vanuit het oogpunt van een politie-inspecteur, David en zijn vrouw. Beetje bij beetje komt de lezer achter allerlei geheimen. Het verhaal blijft tot de laatste pagina heel erg spannend. De wanhoop van David, de reacties van zijn omgeving en de politie zijn bijzonder realistisch. De auteur is in de VS geboren, maar op jonge leeftijd naar Canada verhuisd. Voorheen werkte hij als redacteur en columnist bij verschillende Canadese kranten. Hij schreef enkele non-fictie boeken en…Lire la suite

À propos de Linwood Barclay

Linwood Barclay est un écrivain et ancien éditorialiste canadien né en 1955 aux États-Unis.

Biographie

Linwood Barclay est né en 1955 à Darien dans le Connecticut aux États-Unis. Sa famille émigre au Canada lorsqu'il n'avait que quatre ans.

Il vit à Oakville avec sa femme Neetha et ses deux enfants.

Œuvre

Humour

  • Mike Harris Made Me Eat My Dog
  • Father Knows Zilch: A Guide for Dumbfounded Dads, Toronto 1996
  • This House Is Nuts! : Surviving the Absurdities of Everyday Life, Toronto 1997
  • Last Resort: A Memoir, Toronto 2000

Série Une enquête de Zack Walker