Livre
Néerlandais
Na een merkwaardige mishandeling die hem bijna fataal werd, probeert Paul Davis als therapie de gebeurtenissen op te schrijven. Dat gaat goed totdat hij een oude typemachine in gebruik neemt.
Titre
Niemand hoort het
Auteur
Linwood Barclay
Traducteur
David Orthel Ans Van der Graaff
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A noise downstairs
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2019
315 p.
ISBN
9789022586501 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Nadat Paul Davis door een collega docent zwaar mishandeld is, probeert hij langzaam de draad weer op te pakken. Zijn vrouw adviseert hem om over deze zaak een boek te gaan schrijven en als extra stimulans geeft ze hem een antieke Underwood typemachine cadeau. Vanaf het moment dat dit apparaat zijn intrede doet, neemt het leven van Paul een merkwaardige en zorgwekkende wending. Barclay (1955) heeft inmiddels meer dan vijftien thrillers geschreven en levert ook nu weer een zeer vakkundig gesmeed verhaal af dat prettig leest en tot en met de laatste pagina spannend en verrassend blijft. De auteur schrijft hele natuurlijke dialogen en verstaat tevens de kunst om op een welhaast nonchalante manier zijn pionnen steeds meer in positie te brengen terwijl de lezer tot het laatst toe in het ongewisse blijft over de ware aard van de personages.

À propos de Linwood Barclay

Linwood Barclay est un écrivain et ancien éditorialiste canadien né en 1955 aux États-Unis.

Biographie

Linwood Barclay est né en 1955 à Darien dans le Connecticut aux États-Unis. Sa famille émigre au Canada lorsqu'il n'avait que quatre ans.

Il vit à Oakville avec sa femme Neetha et ses deux enfants.

Œuvre

Humour

  • Mike Harris Made Me Eat My Dog
  • Father Knows Zilch: A Guide for Dumbfounded Dads, Toronto 1996
  • This House Is Nuts! : Surviving the Absurdities of Everyday Life, Toronto 1997
  • Last Resort: A Memoir, Toronto 2000

Série Une enquête de Zack Walker

Suggestions