Livre
Néerlandais

Een rimpel in de tijd

Een rimpel in de tijd

Public cible:
9-11 ans et plus
Meg en haar broertje Charles gaan op zoek naar hun vader die verdwenen is tijdens een wetenschappelijk experiment. Ze reizen door tijd en ruimte naar een verre planeet die door het kwaad wordt beheerst. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Tijdreizen
Titre
Een rimpel in de tijd
Auteur
Madeleine L'Engle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A wrinkle in time
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
207 p.
Note
Filmeditie
ISBN
9789024580606 (paperback)

Commentaires

Meg Murry heeft het moeilijk op school. Haar vader is al een jaar weg van huis en er gaan geruchten rond dat hij niet meer terug zal komen. Maar Meg gelooft dat haar vader zal thuiskomen. Wanneer haar bijzonder slimme broertje haar voorstelt aan zijn nieuwe vreemde vriendinnen, begint een fantasievol avontuur door het universum. Meg maakt kennis met de wetenschappelijke mogelijkheden van tijd en ruimte. Onderweg sluit ze vriendschappen en moet ze haar angsten overwinnen om het kwaad te bestrijden. Het verhaal barst van de wijze levenslessen. Mede door verschillende personages leert Meg over moed en wat belangrijk is in het leven. De verschillende gevaarlijke situaties waarin ze belandt, maken het verhaal spannend doordat ze zichzelf en anderen moet proberen te redden. Het taalgebruik is af en toe een beetje ouderwets en er zijn verwijzingen naar oude computers, die nog niet iedereen in huis heeft, aangezien het oorspronkelijk in 1962 verscheen. De auteur heeft naast dit verhaal nog me…Lire la suite

À propos de Madeleine L'Engle

Madeleine L'Engle, née le 29 novembre 1918 à New York et morte le 6 septembre 2007 à Litchfield dans le Connecticut, est une écrivaine américaine spécialisée dans la littérature pour les adolescents.

Œuvres

Cinq ouvrages de Madeleine L'Engle ont été adaptés en français.

Kairos

  • Première génération (Murry) (Time Quintet (en))