Livre
Néerlandais

Aartsrivaal

Marissa Meyer (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
De strijd tussen de Anarchisten en de Rebellen is nog in volle gang, als bij Nova en Adrian de twijfel begint toe te slaan. Is hun wraak op de Anarchisten wel terecht? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Aartsrivaal
Auteur
Marissa Meyer
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Archenemies
Éditeur
[Utrecht]: Blossom Books, © 2018
456 p.
ISBN
9789463491167 (hardback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Anarchiste Nachtmerrie is nog steeds undercover als Nova bij de Rebellen. Ze zoekt de helm van oom Ace, die hem zijn krachten moet teruggeven. Hij woont onder een kathedraal en leest filosofie. Nova neemt een baantje als assistente in een Rebellen-opslag om de helm te vinden. Dan blijkt dat er een middel ontwikkeld is, Agent N, om de speciale eigenschappen van de Rebellen uit te schakelen. Alles komt in een stroomversnelling. De Sentinel wordt vals beschuldigd van moord, Nova en Adrian voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken, maar doen daar onhandig mee en Max belandt zwaargewond in het ziekenhuis. Dit tweede deel in de 'Renegades-trilogy'* heeft minder vaart, maar meer diepgang. Is de wraak die Nova en Sketch willen wel terecht? Doen de Renegades soms meer kwaad dan goed? Maken zij de mensen van hun heldendaden afhankelijk? Is oom Ace Anarchist wel zo slecht geweest met zijn handelen? Ondanks de spectaculaire acties van de wonderkinderen is er een donkere ondertoon en een som…Lire la suite

À propos de Marissa Meyer

CC BY 3.0 - Image by librairie mollat

Marissa Meyer, née le 19 février 1984 à Tacoma (Washington), est une romancière et nouvelliste américaine.

Biographie

Née à Tacoma, Marissa Meyer fait des études de littérature à l'Université luthérienne du Pacifique (en), où elle est diplômée en écriture créative. Avant d'écrire Cinder, Meyer a travaillé comme éditrice durant cinq ans. Elle a également écrit des récits de fan-fiction d'après le manga Sailor Moon sous le pseudonyme d'Alicia Blade.

Meyer affirme avoir été inspirée pour écrire Cinder, premier tome des Chroniques lunaires, après avoir participé à un concours d'écriture en 2008, avec une histoire centrée autour d'un Chat botté futuriste.

En lire plus sur Wikipedia