Livre
Néerlandais

Harteloos

Marissa Meyer (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Voordat lady Catherine Pinkerton de bittere Hartenkoningin van Wonderland was, droomde ze vol passie over het openen van een banketbakkerij en was ze smoorverliefd op de hofnar. Maar de Hartenkoning en haar ouders hebben andere plannen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Harteloos
Auteur
Marissa Meyer
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Heartless
Éditeur
Alkmaar: Blossom Books, © 2016
511 p.
ISBN
9789020678963 (hardback)

Commentaires

Dit is het verhaal van Lady Catherine Pinkerton, voordat zij de bittere Hartenkoningin van Wonderland was. De tijd waarin ze vol passie droomde over het openen van een banketbakkerij en smoorverliefd werd op de hofnar. De Hartenkoning, haar ouders en het lot bleken echter andere plannen met haar hart te hebben. De ontwikkeling van Cath van het begin tot het (al bekende) einde van het verhaal is zeer reëel en overtuigend. Eerst worden haar verlangens en hoop tot in de puntjes beschreven. Dan stapelen de teleurstellingen zich op, neemt de druk vanuit haar omgeving voelbaar toe en wordt Cath langzaam een ander persoon. Het Wonderland waar dit verhaal in is gesitueerd lijkt werkelijk door Lewis Carroll zelf te zijn beschreven. Met plezier herkent de lezer talloze karakters, plaatsen en uitspraken uit zijn werken. Meyer speelt op eenzelfde manier met taal en ook de nonsens ontbreekt niet. In tegenstelling tot Carroll verweeft zij echter verschillende absurditeiten tot een logisch geheel. H…Lire la suite

À propos de Marissa Meyer

CC BY 3.0 - Image by librairie mollat

Marissa Meyer, née le 19 février 1984 à Tacoma (Washington), est une romancière et nouvelliste américaine.

Biographie

Née à Tacoma, Marissa Meyer fait des études de littérature à l'Université luthérienne du Pacifique (en), où elle est diplômée en écriture créative. Avant d'écrire Cinder, Meyer a travaillé comme éditrice durant cinq ans. Elle a également écrit des récits de fan-fiction d'après le manga Sailor Moon sous le pseudonyme d'Alicia Blade.

Meyer affirme avoir été inspirée pour écrire Cinder, premier tome des Chroniques lunaires, après avoir participé à un concours d'écriture en 2008, avec une histoire centrée autour d'un Chat botté futuriste.

En lire plus sur Wikipedia