Livre
Anglais

Renegades

Marissa Meyer (auteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
In een toekomstige, chaotische wereld zijn twee kampen: de Anarchists en de Renegades. De Renegades willen gerechtigheid en de wereld op orde brengen. Nova haat de Renegades en infiltreerd hun organisatie. Daar ontmoet ze Adrian, die vast geloorft in gerechtigheid. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Renegades
Auteur
Marissa Meyer
Langue
Anglais
Éditeur
London: Macmillan, 2018
559 p.
ISBN
9781509876433 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

In een toekomstige, chaotische wereld zijn twee kampen: de Anarchists en de Renegades. De Renegades willen gerechtigheid en de wereld op orde brengen. Als de Renagade-ouders van de 6-jarige Nova worden vermoord, wordt zij gered door Oom Ace (Ace Anarchy) en door hem opgevoed. Hij noemt haar Nightmare. Tien jaar later gaat zij undercover bij de Renegades, die op zoek zijn naar Nightmare (!), met als doel wraak te nemen omdat zij haar niet tijdig gered hebben. Maar niet alles is, wat het lijkt. De YA-auteur (1984), bekend van de Lunar Chronicles-serie, schrijft het eerste geweldige deel in een nieuwe serie. De setting is somber: metrotunnels, verlaten gebouwen en de historie van The Age of Anarchy. De personages zijn wonderkinderen: Nova slaapt nooit en kan iemand in slaap brengen, Adrian brengt zijn schetsen tot leven, Ingrid laat door haar gedachten explosieven afgaan. Er zijn vragen: wie is de in quarantaine gestelde Max, wat is de rol van The Sentinel? En vooral: wanneer ben je een …Lire la suite

À propos de Marissa Meyer

CC BY 3.0 - Image by librairie mollat

Marissa Meyer, née le 19 février 1984 à Tacoma (Washington), est une romancière et nouvelliste américaine.

Biographie

Née à Tacoma, Marissa Meyer fait des études de littérature à l'Université luthérienne du Pacifique (en), où elle est diplômée en écriture créative. Avant d'écrire Cinder, Meyer a travaillé comme éditrice durant cinq ans. Elle a également écrit des récits de fan-fiction d'après le manga Sailor Moon sous le pseudonyme d'Alicia Blade.

Meyer affirme avoir été inspirée pour écrire Cinder, premier tome des Chroniques lunaires, après avoir participé à un concours d'écriture en 2008, avec une histoire centrée autour d'un Chat botté futuriste.

En lire plus sur Wikipedia