Livre
Néerlandais

De duistere kant van Mara Dyer

Michelle Hodkin (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Drie van Mara’s vrienden kwamen om bij een ongeluk waarvan zij zich niets herinnert. Mara verhuist naar Florida en besluit daar met een schone lei te beginnen: nieuwe school, nieuwe liefde… Dan vallen er meer doden in haar directe omgeving.
Titre
De duistere kant van Mara Dyer
Auteur
Michelle Hodkin
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The unbecoming of Mara Dyer
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2012
455 p.
ISBN
9789022327531 (paperback)

Commentaires

Michelle Hodkin schrijft met De duistere kant van Mara Dyer een sterk debuut. De inleiding is een brief waarin Mara Dyer uitlegt waarom ze, op aanraden van haar advocaat, een zelfgekozen pseudoniem gebruikt om haar verhaal te vertellen.
In het verhaal zelf wordt Mara wakker in een ziekenhuis en krijgt ze te horen dat drie van haar vrienden in een ongeluk om het leven zijn gekomen. Als bij wonder heeft Mara het ongeluk overleefd, maar ze kan zich niets meer herinneren van wat er gebeurd is. Om haar traumatische ervaring te verwerken, verhuist Mara’s gezin naar Florida, zodat ze een nieuwe start kan maken. Maar ze begint te lijden aan hallucinaties en dromen waarin ze zich flarden herinnert van de dramatische nacht. Ze probeert dat echter te verzwijgen voor haar moeder, die haar het liefst naar een psychiater zou sturen. Als Mara steeds vreemdere dingen meemaakt en er nog enkele doden vallen in haar omgeving, raakt ze ervan overtuigd dat er iets mis is met haar. Als klap op…Lire la suite
Mara (17, ik-figuur) wordt in het ziekenhuis wakker uit een coma en kan zich niet herinneren hoe ze daar terecht is gekomen. Ze is de enige overlevende van een ongeluk waarbij haar twee vriendinnen en haar vriendje Jude zijn omgekomen. In een poging het verleden achter zich te laten, verhuist Mara met haar ouders en twee broers naar Miami. Op haar nieuwe school leert ze Noah kennen, een jongen met een reputatie van meedogenloze hartenbreker. Mara voelt zich tot hem aangetrokken en de aantrekkingskracht is wederzijds. Als de vreemde voorvallen zich opstapelen in haar omgeving, beseft Mara dat er iets erg akeligs met haar aan de hand is. Samen met Noah zet ze alles op alles om zich te herinneren wat er die nacht met haar en haar drie vrienden is gebeurd. Donkere, spannende, vlotlezende thriller met fantasy-elementen en een flinke dosis romantiek. Veelbelovend debuut van een Amerikaanse schrijfster en ook het eerste deel van het drieluik over Mara Dyer, een reeks die ongetwijfeld erg in …Lire la suite

De duistere kant van Mara Dyer

Mara Dyer denkt dat haar leven niet vreemder kan worden als ze wakker wordt in een ziekenhuis en niet meer weet hoe ze daar terecht kwam. Toch wel.
Ze vreest dat het ongeluk, waarbij haar beste vriendin en vriendje zijn omgekomen maar zij mysterieus genoeg ongedeerd bleef, niet zomaar een ongeluk was. Ze heeft gelijk.
Ze is ervan overtuigd dat, na alles wat er gebeurd is, ze niet meer verliefd kan worden. Ze heeft het mis.
Zo staat de inhoud van het boek achteraan omschreven. En deze korte inhoud zit er pal op. Het mysterie rond Mara en de dood van haar vrienden blijft gedurende het hele boek even spannend. De cover geeft een raadselachtige, vreemde maar romantische indruk. Je moet het boek helemaal hebben gelezen om deze volledig te begrijpen.
Wat me erg aansprak is de twijfel die je als lezer besluipt. Soms lijkt Mara iets slechts over zich te hebben, de andere keer lijkt ze de onschuld zelve. Die onzekerheid spoort aan om snel door te lezen.
Een vleugj…Lire la suite

Suggestions