Livre
Anglais

Friday on my mind

Nicci French (auteur)
Psychotherapeute Frieda Klein slaat op de vlucht als ze van moord wordt verdacht.
Titre
Friday on my mind
Auteur
Nicci French
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, 2016
438 p.
ISBN
9781405918596 (paperback, B format)

Plusieurs langues:

Commentaires

In het vijfde deel van de serie (acht in totaal, met de dagen van de week in de titels) met Frieda Klein in de hoofdrol sleept deze psychotherapeute haar traumatische verleden en alle bekenden uit de vorige delen met zich mee. In de Thames wordt het lijk van een man gevonden met een ziekenhuisbandje om zijn pols waar de naam van Frieda op staat. De politie verdenkt Frieda Klein van de moord. Zij vlucht, duikt onder en gaat met behulp van vrienden op onderzoek uit om haar naam te zuiveren. Een ietwat ongeloofwaardig verhaal, chaotisch door de vele personen, en karakters die niet goed uit de verf komen. Van een plot is geen sprake en het einde is heel bizar, de aftrap voor het volgende deel met 'zaterdag' in de titel. Zelfstandig te lezen maar leuker als de vorige delen ook bekend zijn. Meer over deze serie is te vinden op www.niccifrench.nl. Paperback met normale druk.

À propos de Nicci French

CC BY 2.0 - Image by Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French est le pseudonyme conjoint de Nicci Gerrard (née le 10 juin 1958 à Worcestershire, Shropshire) et de son mari Sean French (né le 28 mai 1959 à Bristol). Ils sont tous les deux écrivains et journalistes anglais.

Biographie

Après des études de littérature anglaise à l’université d’Oxford, Nicci Gerrard s’occupe d’enfants psychologiquement perturbés à Sheffield, dans le nord de l’Angleterre, donne des cours de littérature à Los Angeles puis à Londres et fonde Women’s Review (1985-1987), une revue féminine, avant de devenir journaliste dès 1989, pour différentes publications : New Statesman, The Observer, The Guardian, The Independent, The Sunday Times… Elle couvre l’actualit…En lire plus sur Wikipedia