Livre
Néerlandais
De waanwereld van een intelligente vrouw die alleen maar gelukkig wilde zijn als huismoeder van een groot gezin stort in als haar gefrustreerde man haar nieuwe zwangerschap afwijst en zij ontdekt dat hij vreemdgaat.
Titre
De pompoeneter
Auteur
Penelope Mortimer
Traducteur
Irving Pardoen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The pumpkin eater
Éditeur
Amsterdam: Lebowski, 2015 | Autres éditions
191 p.
ISBN
9789048830855 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Hoewel deze roman uit 1962 door velen als een voorbode van het feminisme wordt gezien, is de knappe, intelligente vrouw die haar leven vertelt amper te kwalificeren als direct slachtoffer van wie dan ook, behalve van haar onverklaarde verlangen huismoeder in een groot gezin te zijn. Na enkele scheidingen wordt zij verliefd op een vierde man, Jake, die ook haar kinderen uit vorige relaties wil liefhebben en onderhouden en nog meer kinderen met haar wil. Zij buit zijn kwaliteiten en zwakheden uit en dwingt hem zijn eigen wensdromen op te offeren. Zij vult haar leven met de zorg voor het gezin, gedreven door waandenkbeelden: die van de grote romantische liefde, eeuwige trouw en een perfecte jeugd voor de kinderen. Maar op een dag stort haar waanwereld in, ze kan alleen nog maar huilen en ze begint aan een serie sessies bij een psychiater, die het begin vormen van bekentenissen tegenover andere mannen en vrouwen die belangrijk waren in haar leven, reflecties en monologues interieurs. Ze z…Lire la suite

À propos de Penelope Mortimer

Penelope Mortimer, née Penelope Fletcher (19 septembre 1918 - 19 octobre 1999), est une auteure, journaliste et biographe britannique.

Parmi ses ouvrages traduits en français, on trouve Le Mangeur de citrouilles (The Pumpkin Eater), qui a été adapté au cinéma par Jack Clayton avec un scénario d'Harold Pinter.

Liens externes

  • Portail de la littérature britannique
En lire plus sur Wikipedia