Livre
Néerlandais

Astra en de astrotaartjes

Philip Reeve (auteur), Sarah McIntyre (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Astra (10) verhuist met haar familie naar een andere planeet. De reis duurt 199 jaar. Iedereen brengt de reis slapend door. Maar Astra wordt wakker. Het ruimteschip blijkt vol levende, vraatzuchtige taartjes te zitten! Met stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Ruimtevaart
Titre
Astra en de astrotaartjes
Auteur
Philip Reeve
Dessinateur
Sarah McIntyre
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cakes in space
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Veltman, 2014
217 p. : ill.
ISBN
9789048309443 (hardback)

Commentaires

Astra (10) verhuist samen met haar familie en andere aardbewoners naar de nieuwe thuisplaneet Nova Mundi. Omdat de reis 199 jaar duurt, worden de mensen diepgevroren slapende gehouden. Astra wordt te vroeg wakker en ontdekt dat het ruimteschip is overgenomen door moordzuchtige taarten en cupcakes. Samen met haar robotvriend Plunk doet ze er alles aan om het schip te redden van de ondergang. Komisch verhaal waarin in vlotte, beeldende taal en met veel fantasie Astra van het ene in het andere doldwaze avontuur belandt. Speelse opmaak door de gekleurde pagina's en de vele in grootte variërende cartoonachtige illustraties, in zwart-wit en met oranje en bruine steunkleuren. Aantrekkelijk ogend omslag. Tekst en illustraties vormen een geheel in dit in sneltreinvaart voortdenderende, humoristische verhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia