Livre
Anglais

Goblins

Philip Reeve (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Skarper het aardmannetje wordt verstoten, omdat hij te slim is. Dat is het begin van een spannend avontuur vol helden, prinsessen, reuzen en vooral heel veel aardmannetjes. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Trollen
Titre
Goblins
Auteur
Philip Reeve
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: MLB, 2012
306 p. : ill.
ISBN
9781407115276 (paperback)

Commentaires

Skarper het aardmannetje is net een stukje slimmer dan de andere aardmannetjes in zijn nest. Hij begint samen met oprechte held Henwyn aan een ouderwetse queeste, inclusief prinsessen, reuzen en mislukte tovenaars. Dit aan alle kanten gifgroene boek zal veel jonge lezers en (voorlezende) ouderen zeker bevallen. Het is bijzonder goed en met een goed gevoel voor humor geschreven, origineel en speels en aantrekkelijk vormgegeven. De auteur weet vele sprookjes- en fantasy-clichés met een grote knipoog en/of verfrissend originele insteek te brengen. De hoofdpersonen stelen je hart, de stijl is soepel, het tempo hoog en de trollen en andere monsters werkelijk fantastisch. Al met al een heerlijk sprookje vol tijdloze humor van een zeer ervaren auteur ('Here lies Arthur', Mortal Engines), dat velen van alle leeftijden zal plezieren en in Groot-Brittanië al erg goed ontvangen is. De filmrechten zijn al verkocht. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia