Livre
Néerlandais

Infernal devices

Philip Reeve (auteur), Jacques Meerman (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Tom, Hester en hun vijftienjarige dochter Wren leiden al jaren een rustig bestaan in Anchorage. Wanneer de straatjongens weer van zich laten horen, leidt dat bij velen tot onrust. Wren snakt naar avontuur en gaat met hen op pad. Al snel loopt het mis en Wren wordt ontvoerd.
Titre
Infernal devices
Auteur
Philip Reeve
Traducteur
Jacques Meerman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Infernal devices
Éditeur
[Houten]: Van Goor, © 2019 | Autres éditions
316 p.
Note
Eerder verschenen onder de titel: Helse machines
ISBN
9789000363230 (paperback)

Commentaires

Philip Reeve geniet geen grote populariteit in de Lage Landen, terwijl de Britse lezers en critici met hem weglopen. Hoe komt het dat zijn werk niet aanslaat bij het Nederlandstalige publiek?
In ‘Een moordend systeem’ is de wereld radicaal veranderd sinds een nucleaire ramp. Om te kunnen overleven, hebben de steden zich overgegeven aan de ultieme vorm van kapitalisme: stadsdarwinisme. Ze verplaatsen zich als schepen of op enorme rupsbanden en maken jacht op elkaars energiebronnen, waarbij een survival of the fittest geldt. Er heerst een strenge hiërarchie en ‘Oudtech’ is van grote waarde. Verschillende groeperingen maken jacht op deze kernwapens uit het verleden.
De wereld is knap uitgedacht en zeer detailrijk beschreven. Maar Reeve verliest zich vaak in ellenlange beschrijvingen, waarbij de aandacht van de lezer al snel verslapt. Door de hoge densiteit vragen zijn boeken echter om een aandachtige leesbeurt. ‘Een moordend systeem’ is een wirwar van verschillende verhaallijnen en…Lire la suite
Derde deel in een sciencefictionreeks voor jongeren. Dit deel speelt zich zo’n zestien jaar na ‘Predator's gold’* af in de stad Anchorage, op een eiland bij het Dode Continent. De 15-jarige Wren, dochter van de hoofdpersonen Tom en Hester uit de vorige boeken, verveelt zich in het nu vredige Anchorage. Als de Straatjongens (voormalige vijanden van Tom en Hester) terugkeren, vindt Wren dat reuze interessant. Ze loopt weg, sluit zich bij hen aan en helpt hen het beroemde en belangrijke Blikken Boek te vinden. Er gaat van alles mis, Wren wordt door de Straatjongens ontvoerd en als slavin verkocht. Tom en Hester gaan op zoek naar hun dochter; een gevaarlijke tocht vol avontuur waarbij oude geheimen en vijanden opduiken en het tweetal nieuwe werelden en vijanden op zijn pad vindt. Een goed geschreven, spannend, maatschappijkritisch sciencefictionverhaal met goede karakterbeschrijvingen. De toekomstwereld die geschetst wordt, is fantasievol en overtuigend, maar gecompliceerd. Zonder kennis …Lire la suite

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions