Livre
Anglais

The legend of Kevin

Philip Reeve (auteur), Sarah MacIntyre (dessinateur)
Max wil heel graag een huisdier. Maar hij woont in een flat. Maar op een dag vindt hij ineens een dikke vliegende pony op zijn balkon. Hij is komen aanwaaien uit het uiterste westen. En hij is niet alleen. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
The legend of Kevin
Auteur
Philip Reeve
Dessinateur
Sarah MacIntyre
Langue
Anglais
Éditeur
Oxford: Oxford University, 2018
156 p. : ill.
ISBN
9780192766083 (hardback)

Commentaires

Max wil heel graag een huisdier. Helaas woont hij met zijn drukke ouders en chagrijnige en dramatische zus in een flatgebouw. Ze hebben alleen maar een balkon, en dat is niet genoeg voor een huisdier, vinden de ouders van Max. Ver weg van Max, in het uiterste westen woont Kevin. Kevin is een dikke, vliegende pony die het liefst koekjes eet. Wanneer een storm hem over de verste zee waait, belandt hij op het balkon van Max. Max en Kevin worden meteen vrienden. Maar de storm heeft de hele stad verwoest, en nog meer wezens uit het uiterste westen meegenomen. Een vliegende pony komt dan goed uit! De hilariteit van het verhaal komt nog meer tot zijn recht door de sprekende illustraties in zwart, wit en blauw van Sarah McIntyre. De illustraties zijn onmisbaar voor het verhaal en passen naadloos bij de humoristische schrijfstijl van Philip Reeve. Zesde boek van dit tweetal, na o.a. 'Jinks & O'Hare funfair repair' en 'Pugs of the frozen north'*. Ze zijn bijna allemaal in het Nederlands vertaal…Lire la suite

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia