Livre
Néerlandais

Levende steden

Philip Reeve (auteur), Jacques Meerman (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Na de Zestig-Minutenoorlog zijn Europese steden mobiel geworden. De vijftienjarige Tom verijdelt een moordaanslag op zijn idool Thaddeus Valentijn, hoofdhistoricus van de geschiedenisgilde. Maar Thaddeus gooit hem vervolgens de stad uit. Tom begint te begrijpen dat de dingen anders in mekaar zitten dan hij dacht.
Titre
Levende steden
Auteur
Philip Reeve
Traducteur
Jacques Meerman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2010
282 p.
Note
Eerder verschenen o.d.t.: Een moordend systeem Wordt vervolgd door: Jagersgoud
ISBN
9789022554623 (paperback)

Commentaires

Philip Reeve geniet geen grote populariteit in de Lage Landen, terwijl de Britse lezers en critici met hem weglopen. Hoe komt het dat zijn werk niet aanslaat bij het Nederlandstalige publiek?
In ‘Een moordend systeem’ is de wereld radicaal veranderd sinds een nucleaire ramp. Om te kunnen overleven, hebben de steden zich overgegeven aan de ultieme vorm van kapitalisme: stadsdarwinisme. Ze verplaatsen zich als schepen of op enorme rupsbanden en maken jacht op elkaars energiebronnen, waarbij een survival of the fittest geldt. Er heerst een strenge hiërarchie en ‘Oudtech’ is van grote waarde. Verschillende groeperingen maken jacht op deze kernwapens uit het verleden.
De wereld is knap uitgedacht en zeer detailrijk beschreven. Maar Reeve verliest zich vaak in ellenlange beschrijvingen, waarbij de aandacht van de lezer al snel verslapt. Door de hoge densiteit vragen zijn boeken echter om een aandachtige leesbeurt. ‘Een moordend systeem’ is een wirwar van verschillende verhaallijnen en…Lire la suite
Tom (15), leerling van het Geschiedenisgilde, woont in Londen in het vroegere Europa. Middelen zijn er schaars geworden, steden zijn op rupsbanden gezet en proberen elkaar in bezit te krijgen. De geheimzinnige Hester Shaw pleegt een moordaanslag op Valentijn, hoofdhistoricus van het Gechiedenisgilde. Vanaf dat moment gaat alles heel snel: Tom valt samen met Hester door een afvalkoker en komt in het Buitengebied terecht. Daar krijgen ze te maken met aanvallen, Sluipers, piraten, Anna Fang en komen ze erachter dat alles draait om Medusa, een apparaat dat Londen gaat gebruiken om alle steden in te nemen! Spannend en avontuurlijk sciencefictionverhaal, dat vlot leest en de lezer geboeid houdt. Af en toe wat ingewikkeld door de naamgevingen die gebruikt zijn voor mensen, instrumenten in de 'toekomstige' wereld. Goede uitwerking van de hoofdpersonages en belangrijkste thema's. Prettig leesbaar lettertype. Aantrekkelijk omslag. Eerder verschenen onder de titel 'Een moordend systeem'*. De rom…Lire la suite

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions