Livre
Néerlandais

Luna en de Pretparkplaneet

Philip Reeve (auteur), Sarah McIntyre (dessinateur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Luna (10) woont bij Jinks en Ter Haar op de Pretparkplaneet. Als kermisinspecteur Klazius Bombil de Pretparkplaneet komt inspecteren, doen alle attracties gek. Kan Luna zorgen dat de Pretparkplaneet blijft bestaan? Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Pretparken
Titre
Luna en de Pretparkplaneet
Auteur
Philip Reeve
Dessinateur
Sarah McIntyre
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Jinks and O'Hare funfair repair
Éditeur
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
214 p. : ill.
ISBN
9789048314317 (hardback)

Commentaires

Tien jaar geleden vergat iemand een groot, blauw ei in een karretje van de achtbaan op de Pretparkplaneet, waar allerlei buitenaardse wezens komen. Jinks en Ter Haar bewaarden het ei en toen daar een poosje later Luna uitkroop, mocht ze in het kamertje boven de Gevonden Voorwerpen blijven wonen. Luna mag Jinks en Ter Haar soms helpen met klusjes, zoals het ontstoppen van de mega-kloenkzuigers en vervangen van tandwielen van de terror-topspin. Ze wil dolgraag ook kermisklusser worden, maar meestal mag ze niet mee omdat de reparaties te lastig zouden zijn voor meisjes van tien. Als kermisinspecteur Klazius Bombil de Pretparkplaneet komt inspecteren, gaat alles mis. De glijbaan glijdt niet meer maar lanceert, de toffeemachine ontploft, de eendenvijver is lek... Kan Luna uitvinden waarom de attracties kapotgaan en zorgen dat de Pretparkplaneet blijft bestaan? Dit licht absurdistische, fantasievolle verhaal is vlot geschreven en het taalgebruik is hedendaags. Het boek is rijkelijk geïllust…Lire la suite

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions