Livre
Néerlandais

Predator's gold

Philip Reeve (auteur), Jacques Meerman (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
In de verre toekomst ontkomt een jong stel in hun luchtschip ternauwernood aan een vijandige aanval. Ze bereiken ijsstad Anchorage, maar kunnen daar niet blijven.
Titre
Predator's gold
Auteur
Philip Reeve
Traducteur
Jacques Meerman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Predator's gold
Éditeur
Houten: Van Goor, © 2018 | Autres éditions
298 p.
Note
Eerder verschenen onder de titel: Jagersgoud Eerder verschenen onder de titel "Jagersgoud"
ISBN
9789000359837 (paperback)

Commentaires

Philip Reeve geniet geen grote populariteit in de Lage Landen, terwijl de Britse lezers en critici met hem weglopen. Hoe komt het dat zijn werk niet aanslaat bij het Nederlandstalige publiek?
In ‘Een moordend systeem’ is de wereld radicaal veranderd sinds een nucleaire ramp. Om te kunnen overleven, hebben de steden zich overgegeven aan de ultieme vorm van kapitalisme: stadsdarwinisme. Ze verplaatsen zich als schepen of op enorme rupsbanden en maken jacht op elkaars energiebronnen, waarbij een survival of the fittest geldt. Er heerst een strenge hiërarchie en ‘Oudtech’ is van grote waarde. Verschillende groeperingen maken jacht op deze kernwapens uit het verleden.
De wereld is knap uitgedacht en zeer detailrijk beschreven. Maar Reeve verliest zich vaak in ellenlange beschrijvingen, waarbij de aandacht van de lezer al snel verslapt. Door de hoge densiteit vragen zijn boeken echter om een aandachtige leesbeurt. ‘Een moordend systeem’ is een wirwar van verschillende verhaallijnen en…Lire la suite
Dit is het (niet los te lezen) tweede deel in een reeks en het vervolg op 'Mortal engines'*. De verhalen zijn gesitueerd in de toekomst. Na de Zestig-Minutenoorlog is de wereld veranderd in een wildernis. De steden zijn zelfstandige staten die zich op rupsbanden voort kunnen bewegen. Tom (17) en de gehandicapte Hester ontkomen in dit deel ternauwernood aan een vijandige aanval. Met hun luchtschip landen zij in de ijsstad Anchorage. Die blijkt veranderd te zijn in een spookstad, onder het bewind van de zeer jonge markgravin Freya. Zij besluit haar toevlucht te zoeken in het Dode Continent, de nieuwe naam voor Amerika. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen. Naast de avonturen speelt ook de (liefdes)relatie tussen de twee hoofdpersonen een belangrijke rol. Tussen de regels door geeft de auteur zijn kritiek op de huidige maatschappij, waaronder de ontwikkeling van de technologie. De volheid van het verhaal vraagt van de lezer enige concentratie en uithoudingsvermogen. Daarom voor betere…Lire la suite

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions