Livre
Anglais

Pugs of the frozen north

Philip Reeve (auteur), Sarah McIntyre (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Shen klopt met zijn 66 mopshondjes aan bij Sika. Dat komt goed uit, want Sika is op zoek naar sledehonden. Ze wil meedoen aan de Grote Race naar het Noorden. Het wordt een geweldig avontuur. Met veel stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Wedstrijden
Titre
Pugs of the frozen north
Auteur
Philip Reeve
Dessinateur
Sarah McIntyre
Langue
Anglais
Éditeur
Oxford: University Press, 2015
211 p. : ill.
ISBN
9780192734570 (hardback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Wanneer schipbreukeling Shen met 66 mopshondjes uit de scheepslading aanklopt bij het huis van Sika, komt hij als geroepen. Sika wil meedoen aan de Grote Race naar het Noorden, een sledewedstrijd naar het paleis van de sneeuwkoning die de wens van de winnaar vervult. Het ontbrak haar alleen aan sledehonden. Er is veel concurrentie en niet iedereen is even sportief. Kunnen Shen en Sika daar met hun mopshondjes tegenop en kan Sika beterschap voor haar zieke opa wensen? Dit in de verleden tijd vertelde, winterse avonturenverhaal moet het hebben van de fantasie en humor. In Reeves poolwereld sneeuwt het onder andere echosneeuw en krimpsneeuw en krijgen Sika en Shen heel wat te stellen met yeti’s. De taal is vrij rechttoe rechtaan en het verhaal soms wat richtingloos. Grote letters, ruime bladspiegel en vele illustraties in zwart, wit, grijs en petrolblauw die de tekst aanvullen, maken dit boek aantrekkelijk voor kinderen die lezen niet als eerste levensbehoefte hebben. Eerder verschenen v…Lire la suite

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia