Livre
Néerlandais

F*ck the system : everything starts right here, right now

Saci Lloyd (auteur), Lies Lavrijsen (traducteur)

F*ck the system : everything starts right here, right now

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Een oliecrisis heeft de wereld verdeeld in twee groepen, de Citizens en de Outsiders. Citizen Hunter is getuige van een moord, waarna het Outsidermeisje Uma hem een pakketje met codeersleutels overhandigt. Al gauw zit de militaire politie Hunter achterna.
Titre
F*ck the system : everything starts right here, right now
Autre titre
Fuck the system : everything starts right here, right now
Auteur
Saci Lloyd
Traducteur
Lies Lavrijsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Momentum
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2012
298 p.
ISBN
9789022327418 (paperback)

Commentaires

Saci Lloyd heeft een nieuwe adolescentenroman uit. Alweer een dystopie, alweer een toekomstboek. Wie vreest voor een doorslagje van haar succesreeks 'Dagboek van een klotejaar', kan na het lezen gerustgesteld zijn. Het is wel degelijk een ander boek, dat qua taal en stijl in vertaling trouwens beter overeind blijft dan het ondertussen beruchte tweeluik.
Het verhaal is redelijk eenvoudig samen te vatten: één land, twee culturen. De Burgers leven zoals de wet hen dat voorschrijft en krijgen allerlei privileges, de Outsiders doen dat niet en leven parallel aan de Burgers een veel armoediger, maar vrij bestaan in de favela’s. Hogere echelons van de regering en het leger zijn er echter op gebrand de Outsiders uit te roeien en tijdens een van hun razzia’s komen de levensbelangrijke codes van de Dreamline (het digitale netwerk van de Outsiders) bij het meisje Uma terecht. Als zij ook dreigt te worden opgepakt, geeft ze ze in blind vertrouwen door aan Hunter, een Burgerjongen. Samen moet…Lire la suite
Na een wereldwijde oliecrisis staan twee bevolkingsgroepen lijnrecht tegenover elkaar. Hunter, bij de Citizens opgegroeid, raakt in de ban van het Outsidermeisje Uma en helpt haar als zij gedwongen wordt de codes van het communicatiesysteem van de Outsiders over te brengen naar de nieuwe Sleutelbewaarder. De Kozakken (militaire politie) gaan echter over lijken om die codes in handen te krijgen. Sciencefictionverhaal dat zich afspeelt in het Londen in de toekomst waar twee partijen lijnrecht tegenover elkaar staan. Leest als een computergame: de hoofdrolspelers moeten steeds naar een ander level om hun doel te bereiken. Niet alleen de vorm zal de doelgroep aanspreken, het verhaal barst ook van de actie en is zeer spannend tot aan het open eind toe. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal onderhoudend en goed te volgen, de karakters en het thema vrij plat, maar ongetwijfeld herkenbaar voor leeftijdsgenoten. Opvallend dat men voor titel en bijschrift gekozen heeft voor de Engelse t…Lire la suite

À propos de Saci Lloyd

Saci Lloyd, née à Manchester au Royaume-Uni, est une écrivaine, dessinatrice et chanteuse britannique. Elle s'est fait connaître grâce à son premier livre, Carbon Diaries 2015, sorti en 2009 au Royaume-Uni.

Biographie

Bibliographie

Seulement Carbon diaries 2015 et Carbon diaries 2017 ont été traduits en français.

  • Carbon diaries 2015, 2009 (ISBN 978-2-2661-9614-7)
  • Carbon diaries 2017, 2010. (ISBN 978-0-8234-2390-3)
  • Momentum , 2011 (ISBN 978-1-4449-0081-1)
  • Quantum , 2013 (ISBN 978-1-4449-0082-8)
  • It's the End of the World as We Know It, 2015 …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions