Livre
Anglais

A court of thorns and roses

Sarah J. Maas (auteur)

A court of thorns and roses

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Feyre (19) wordt gevangengenomen door een vijandig magisch ras. Ze probeert te ontsnappen, maar raakt steeds meer verstrikt in het leven bij de vijand. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
A court of thorns and roses
Auteur
Sarah J. Maas
Langue
Anglais
Éditeur
London: Bloomsbury, 2015
419 p.
ISBN
9781408857861 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

De 19-jarige Feyre leeft in een arme wereld, waarin een onzichtbare muur de mensen beschermt tegen duistere magische wezens. De Faeries waren ooit heersers over de mensen, maar als gevolg van een verdrag leven beide rassen nu apart van elkaar. Om te overleven jaagt Feyre in het bos, maar een van haar vangsten leidt tot haar gevangenschap bij de Faeries. Aan de andere kant van de muur is niet alles zoals Feyre had verwacht. Haar koppige overlevingsdrang brengt haar in een achtbaan van emoties en gevaarlijke situaties. Het verhaal is vergelijkbaar met het sprookjesachtige Belle en het Beest, maar dan met bloeddorstige monsters en een heldhaftige Belle. Feyre is menselijk beschreven door in het bezit te zijn van pijnlijke emoties, die leiden tot hartstocht en haar zelfopoffering voor haar familie. Naast de serieuze heldin zorgen de overige personages daarentegen voor het luchtige vermaak. De auteur is bekend van haar serie 'Throne of glass'. Het boek is voor de verslaafde Young Adult lez…Lire la suite

À propos de Sarah J. Maas

Sarah J. Maas, née le 5 mars 1986 à New York, est une romancière et nouvelliste américaine de fantasy.

Biographie

Œuvres

Série Keleana

  1. L'Assassineuse, La Martinière jeunesse, 2013 ((en) Throne of Glass, 2012), trad. Anne-Judith Descombey, 506 p. (ISBN 978-2-7324-5603-4)
  2. La Reine sans couronne, La Martinière jeunesse, 2014 (En lire plus sur Wikipedia