Livre
Anglais

Heir of fire

Sarah J. Maas (auteur)
Dans la série:
Genre:
De jonge huurmoordenaar Celaena vraagt de Immortal Queen om hulp tegen de koning van Adarlan. Maar alles heeft een prijs, ook haar nieuwe bondgenootschap. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Heir of fire
Auteur
Sarah J. Maas
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Bloomsbury, 2014
565 p.
ISBN
9781408839126 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

In dit derde deel uit de 'Throne of Glass'*-serie vraagt de jonge huurmoordenaar Celaena de Immortal Queen om hulp tegen de koning van Adarlan, die ze in de voorgaande delen gediend heeft. Maar alles heeft een prijs; zo ook haar nieuwe bondgenootschap. Tijdens haar training komt ze er langzaam achter wat die prijs zal zijn. De Amerikaanse Maas schreef het eerste deel op haar 16e en heeft inmiddels een bestsellerreeks te pakken. De diverse verhaallijnen zijn goed te volgen en hebben ieder hun eigen karakter. Zo komen politieke machtspellen aan bod, en krijgen we bij de jonge heks Manon een goed beeld van de kwaadaardige krachten die gaande zijn. Het wat ouderwetse taalgebruik dat zo kenmerkend is bij fantasy wordt regelmatig onderbroken door moderne woorden, waardoor zowel jonge als oudere lezers op verfrissende wijze worden aangesproken. Op precies de juiste momenten wisselt Maas de langzamere delen af met spannende actie en de verschillende personages zorgen ervoor dat zowel mannelij…Lire la suite

À propos de Sarah J. Maas

Sarah J. Maas, née le 5 mars 1986 à New York, est une romancière et nouvelliste américaine de fantasy.

Biographie

Œuvres

Série Keleana

  1. L'Assassineuse, La Martinière jeunesse, 2013 ((en) Throne of Glass, 2012), trad. Anne-Judith Descombey, 506 p. (ISBN 978-2-7324-5603-4)
  2. La Reine sans couronne, La Martinière jeunesse, 2014 (En lire plus sur Wikipedia