Livre
Anglais

Throne of glass

Sarah J. Maas (auteur)

Throne of glass

Dans la série:
Genre:
De stoere sluipmoordenares Celeana (18) wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een toernooi om de nieuwe kampioen van de koning te worden. Maar dan sterven de andere deelnemers een voor een op geheimzinnige wijze. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Throne of glass
Auteur
Sarah J. Maas
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Bloomsbury, 2012
422 p.
ISBN
9781408832332 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

De 18-jarige Celaena Sardothien, sluipmoordernares, heeft er net een jaar gevangenschap opzitten als ze door een prins voor de keuze wordt gesteld deel te nemen aan een toernooi. Dan worden de andere toernooideelnemers een voor een vermoord en moet Celaena vechten voor haar leven... Eerste deel van een fantasy-serie voor jongeren, geschreven door een auteur die ook nog niet lang volwassen is. Zeker geen onaardig verhaal binnen het genre en bij vlagen spannend. Wel vrij oppervlakkig, ook door het copieuse gebruik van uitroeptekens, de ongeïnspireerde liefdesdriehoek waar de heldin zich in vindt (de legerkapitein of de prins?) en het keer op keer vermelden van de knapheid van de hoofdpersoon. Eigenlijk een nog wat onvolwassen werk. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Sarah J. Maas

Sarah J. Maas, née le 5 mars 1986 à New York, est une romancière et nouvelliste américaine de fantasy.

Biographie

Œuvres

Série Keleana

  1. L'Assassineuse, La Martinière jeunesse, 2013 ((en) Throne of Glass, 2012), trad. Anne-Judith Descombey, 506 p. (ISBN 978-2-7324-5603-4)
  2. La Reine sans couronne, La Martinière jeunesse, 2014 (En lire plus sur Wikipedia