Livre
Néerlandais

Cirkel van het kwaad

Wilbur Smith (auteur), Jasper Mutsaers (traducteur)
Als zijn vrouw door leden van een Somalische clan in Zuid-Engeland is vermoord, trekt Hector Cross naar een Golfstaatje om wraak te nemen.
Titre
Cirkel van het kwaad
Auteur
Wilbur Smith
Traducteur
Jasper Mutsaers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Vicious circle
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2013
377 p.
ISBN
9789401600484 (paperback)

Commentaires

Hector Cross heeft het mooi voor elkaar: hij is getrouwd met de bloedmooie en steenrijke Hazel, die hem aanbidt en zijn eerste kind draagt, en ook zakelijk gaat het hem voor de wind.
Zoveel geluk kan echter niet blijven duren. Wanneer het koppel in een hinderlaag terechtkomt en Hazel daarbij het leven laat, komt er een einde aan het mierzoete sprookje. Hector is geen man die bij de pakken blijft neerzitten en samen met een handjevol al even gevaarlijke vrienden zint hij op wraak.
Zoals bijna alle boeken van bestsellerauteur Wilbur Smith leidt de zoektocht van Hector naar het duistere Afrika. Helaas haalt Cirkel van het kwaad lang niet het niveau van Smiths vroegere werk. De dialogen zijn vaak ondraaglijk slecht en bespottelijk, met als dieptepunt de seksscène van Hector en een nieuwe vlam.
Er rammelt ook van alles aan de plot. Er zijn te veel doodlopende wegen, te weinig plotwendingen en ook de geloofwaardigheid van het verhaal krijgt regelmatig een deuk. Wat moet de l…Lire la suite
Hector Cross lijkt een gelukkig man: uit liefde getrouwd met een schatrijke vrouw en een baby op komst. Maar dan sterft zijn vrouw na een aanslag in Engeland na eerst een dochter te hebben gebaard. Cross beseft dat zijn vijanden van een Somalische clan achter de aanslag zitten, mensen voor wie eerwraak deel van hun religie is. Hij dacht ze uitgeroeid te hebben (zie: ‘Op volle zee’*), maar een ervan blijkt nu een charismatisch prediker in Mekka te zijn. Cross koopt een vestingachtig appartement in een Golfstaatje en verzamelt oude kameraden van zijn beveiligingsbedrijf. Dan gaat hij zich voorbereiden op de wraak op zijn vijanden, een tocht die hem via Mekka naar Afrika leidt. Zelfstandig te lezen vervolg op de eerste Hector Cross roman. Voor een met kennis van zaken verteld en spannend verhaal zit de lezer bij deze schrijver wel goed. Toch bekruipt het gevoel dat het allemaal ietsje ‘te’ is: te machtige terroristen, te veel wreedheid en wraakzucht, te veel onwaarschijnlijke rijkdom en …Lire la suite

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by jimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 en Rhodésie du Nord, est un écrivain et romancier sud-africain de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mondiaux.

Au travers de ses romans, et notamment les séries Courtney et Ballantyne, il brosse une histoire du sud de l'Afrique (Afrique du Sud et Rhodésie principalement), dep…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions