Livre
Néerlandais
Wanneer de dochter van een multimiljardair door piraten wordt gekidnapt, gaat haar moeder samen met haar veiligheidschef in de tegenaanval.
Titre
Op volle zee
Auteur
Wilbur Smith
Traducteur
Jasper Mutsaers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Those in peril
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2011
367 p. : ill.
ISBN
9789022559703 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Hazel Bancock is de eigenaar van Bancock Oil, een miljardenbedrijf. In de Indische oceaan wordt haar jacht met aan boord haar dochter gekaapt en er wordt een losgeld van 20 miljard geëist. Hazel Bancock roept de hulp in van Hector Cross, eigenaar van het beveiligingsbedrijf dat voor Bancock Oil werkt en ex-navy SEAL. Met zijn team slaagt Cross erin om de dochter te bevrijden uit de klauwen van een Somalische krijgsheer. Alles lijkt opgelost en vredig, maar helaas. Een spannend en actueel verhaal over Somalische kapers, hun methoden en de wreedheden die plaatsvinden. Verbind de 'normale' kapers met Al Qaida en alles wordt een factor tien erger met expliciet beschreven martel- en verkrachtingsscènes, weggeschoten hoofden en andere ledematen. Daarnaast heel wat expliciete seksscènes. Nadeel van dat alles is dat de personages types worden: de rijke weduwe die hongert naar een man, de ruwe machovechtersbaas die uiteindelijk in haar bed belandt, de wrede, onbetrouwbare vijand die bij het aa…Lire la suite

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by jimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 en Rhodésie du Nord, est un écrivain et romancier sud-africain de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mondiaux.

Au travers de ses romans, et notamment les séries Courtney et Ballantyne, il brosse une histoire du sud de l'Afrique (Afrique du Sud et Rhodésie principalement), dep…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions