Een vrouw met een angstfobie krijgt te maken met een man die zich in alle opzichten voordoet als haar echtgenoot.
Titre
Fobie
Auteur
Wulf Dorn
Traducteur
David Orthel Anne Marie Koper
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Phobia
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
334 p.
ISBN
9789000332403 (paperback)

Commentaires

Sarah en Stephen Bridgewater en hun zoontje Harvey hebben zo op het oog een goed gezinsleven in Londen. Totdat Harvey midden in de nacht, als zijn vader op zakenreis is, een man in de tuin ziet. De man dringt niet alleen hun huis, maar ook hun leven binnen. Hij doet zich voor als Stephen, gedraagt zich als Stephen en heeft Stephens kleren aan. Stephen zelf lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Sarah, die vanwege haar angstfobie haar baan heeft opgezegd, krijgt hulp in de persoon van een jeugdvriend, psychiater Mark Berendt. Samen proberen ze achter de beweegredenen van de indringer te komen en tijdens hun zoektocht worden ze geconfronteerd met de macabere daden van de onbekende man. Langzaam aan wordt de spanning in het verhaal opgevoerd; je wílt weten wie de geheimzinnige man is en waarom hij tot in het absurde in de huid van Stephen kruipt. De plot kent een soort ‘deus ex machina’ effect, maar is even goed knap bedacht. Mooie aanwinst in het genre. Vrij kleine druk.

À propos de Wulf Dorn

Wulf Dorn, né le 20 avril 1969 à Ichenhausen en Allemagne de l'Ouest, est un écrivain allemand, auteur de thriller.

Biographie

Diplômé en orthophonie, il n'a que 20 ans quand il prend en charge ses premiers patients psychiatriques en réhabilitation du langage.

Il aborde l'écriture en rédigeant de courtes nouvelles d'horreur. Son premier roman, L'interprétation des peurs (Trigger), devient un best-seller dès sa parution en 2009, avant d'être traduit dans de nombreux pays : l'Italie, l'Espagne, le Portugal, le Danemark, la Grèce, la Pologne, la République tchèque, la Turquie, les Pays-Bas et la France. Nos désirs et nos peurs (Kalte Stille), paru en 2010, est couronné en France par le Prix Polar 2014.

Les thèmes récurrents de ses romans sont la culpabilité, la perte, le mal de vivre et les phén…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions