Van Eyck in De Krook

Tussen de boeken waait de geest van Van Eyck...
Beleef Van Eyck in De Krook, met jonge Gentse kunstenaars.

Van 2 maart tot 8 mei 2020

Tussen de boeken waait de geest van Van Eyck. In de lente van 2020 palmen kunstenaars het gelijkvloers van Bibliotheek De Krook in: van maart tot mei verschijnen er ateliers in het gebouw, waar verhalen en portretten gelinkt aan het atelier van Jan Van Eyck dankzij de bezoeker tot leven komen. De ateliers zijn naast een uitvoeringsplek ook een onderzoeksruimte en een leerparcours voor jonge kunstenaars onder de vleugels van een gerenommeerde meester-kunstenaar.

I.s.m. Urgent.fm,

Atelier 1: Van Eyck luistert

Het eerste atelier - van 2 t/m 30 maart - portretteert jou, de Gentenaar. Vertel of toon iets van jezelf dat kan inspireren tot een hedendaags, 'eyckiaans portret'. je krijgt de kans om niet alleen toeschouwer te zijn, maar ook opdrachtgever, deelnemer en canvas.
Wanneer is welke kunstenaar aan het werk: zie website De Krook.

Met dank aan The Crystal Ship en VZW In De Ruimte 

Atelier 2: Van Eyck Vertelt

In dit atelier - van 1 t/m 30 april - vind je de Zusters Van Eyck terug: een collectief van kunstenaars met een vrouwelijke blik, die zich laten inspireren door de beelden en verhalen van de Vlaamse Meester. Ga mee op ontdekking naar de achtergrond van deze prachtige beelden en kijk, vertel en creëer. Hoe vertaal je een klassiek kunstwerk naar vandaag? Welke verhalen zitten er verscholen achter de penseelstreken?

Atelier 3: Van Eyck Vergeet

Maar wij niet: tijdens de eerste week van mei - 4-8 mei  - vind je hier een eeuwigheidssalon. Samen met jou en de beoefenaars van een minder bekende kunstvorm zorgen we voor een permanente herinnering aan de klassieke kunsten. Zodat de Gentenaar ook na 2020 Van Eyck nooit zal vergeten.

Boeken en meer...

Ontdek op de 2de verdieping boeken en meer over Van Eyck, in de (vitrine)kast 'Gent in de kijker'.

van eyck krook.JPG
van eyck krook2.JPG