Lees op één pagina de missie van Bibliotheek De Krook.
Bekijk het filmpje.

DE AMBITIE VAN BIBLIOTHEEK DE KROOK

Bibliotheek De Krook is er voor iedereen die wil lezen, leren en (be)leven. Net als de stad en het gebouw waarin ze gehuisvest is, wil de bibliotheek met haar netwerk op een open, moderne en wijze manier mensen verbinden.

Doelstelling

De Bibliotheek heeft altijd al tot doel gehad om mensen te helpen de wereld beter te begrijpen.

Toegang tot informatie is vandaag voor de meesten niet langer een probleem, maar het vinden van goede en kwalitatieve informatie blijft dat wél. Door haar rijke collectie nog actiever te presenteren, op maat van haar bezoekers en partners, geeft Bibliotheek De Krook niet alleen op een eigentijdse manier betekenis aan de moderne maatschappij, maar ook stimuleren eraan deel te nemen.

Bibliotheek De Krook speelt, samen met haar netwerk, nog meer in op wat de Gentenaar, in al zijn diversiteit, bezig houdt en zoekt. Zo willen Bibliotheek De Krook en haar vele partners in de stad een bibliotheekwerking uitbouwen die toonaangevend is in het Nederlandse taalgebied waarvan de basis kostenloos is en dus toegankelijk blijft voor iedereen.

Met technologie en meer... voor iedereen!

Bibliotheek De Krook en de wijkbibliotheken blijven openbare bibliotheken, maar technologie wordt ingezet om het aanbod te verbeteren en te verbreden. Bibliotheek De Krook ziet de digitalisering niet als bedreiging, maar net als opportuniteit voor de toekomst.

Daarnaast zal ook de bibliotheek zelf een plek worden met meer ruimte voor activiteiten, creativiteit en samenwerking. Een plek voor debat en reflectie, inspiratie en onderzoek, ontdekking en ontmoeting, verdieping en verbreding.

De bibliotheek zet haar deuren open voor alle leeftijden, rangen en standen, met studie- en werkplekken, lees- en vertelhoeken, exporuimtes, workshops en fablabs, een leescafé en belevingstrap, 6 verdiepingen met boeken, cd’s, dvd’s, kranten en tijdschriften. Kinderen en jongeren krijgen bijzondere aandacht als toekomstige generatie.

Kortom...

Bibliotheek De Krook wordt een plaats waar elke bezoeker in een oase van rust zichzelf kan vinden, maar eveneens mensen kan ontmoeten en ervaringen kan delen. Kennis en talenten worden ontwikkeld, de middelen tot interactie aangereikt en digitale drempels weggewerkt.

De aanwezigheid van en synergie met partners als imec en Universiteit Gent helpt de bibliotheek om deze ambitie te realiseren en de bibliotheekbezoekers actief te betrekken bij onderzoek en stedelijk beleid.

Bibliotheek De Krook treedt naar buiten als een nieuw cultuurhuis in het Gentse, in het teken van tijdloze moderniteit en verbondenheid. Een plaats om te lezen, te leren, en te leven. Een plaats om gewoon te zijn.