Afhaaldienst voor reserveringen

Je kan tijdens de sluitingsperiode uitsluitend lenen via de afhaaldienst, na reservering. Lees hieronder meer.

Hou er rekening mee dat de verwerking van je reservering enkele dagen kan duren. Het coronavirus kan ook onze medewerkers treffen.

Afhaaldienst Bibliotheek De Krook

Waarschuwing:
Het is niet duidelijk hoelang het virus overleeft op boeken: wetenschappers hebben daarover nog geen objectieve gegevens. Om veiligheidsredenen houden we de boeken nu 3 dagen in quarantaine voor we ze opnieuw uitlenen.
Meer info lees je hier

Afhaalservice voor reserveringen

Bibliotheek De Krook en de 14 wijkbibliotheken organiseren een afhaalservice voor reserveringen, uitsluitend op weekdagen. Dat gebeurt op verzoek van het Federaal Crisiscentrum.
Deze service loopt, conform de maatregelen tegen het coronavirus Covid-19, (voorlopig) tot en met 19 april.

Hoe reserveer je?

Via de catalogus of via een aanvraagformulier dat je in de bibliotheek kunt ophalen.

Ofwel via de catalogus:

• STAP 1 > Ga naar de catalogus via onze website.
    Zoek wat je wil lenen via het zoekvenster en reserveer via de Reserveer-knop.
    Je kan niet alleen uitgeleende maar ook aanwezige materialen reserveren.
  • STAP 2 > Log in op Mijn Bibliotheek met je Mijn Bibliotheekprofiel. Of registreer je als je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel hebt.
    Kies de lidkaart waarop je wenst te reserveren. Zijn er verschillende exemplaren beschikbaar van hetzelfde werk, kies dan het exemplaar dat je wil reserveren.
  • STAP 3 > Je reservering staat genoteerd. Je krijgt meteen een bevestigingsmail. Let op: je reservering staat dan nog niet klaar.

• STAP 4 > Zodra je reservering is behandeld, krijg je een uitnodigingsmail.
    Controleer in Mijn Bibliotheek
    • Zie je de titel bij je ‘uitleningen’ staan, dan staat hij klaar voor afhalen.
    • Staat de titel nog bij 'reserveringen', dan moet je nog even wachten, tot het bij je uitleningen opgenomen is (en dit omwille van de 3 dagen quarantaine van de teruggebrachte materialen).

Ofwel in de bibliotheek zelf:

• Tijdens de openingsuren kan je een papieren formulier invullen, als je niet digitaal kan reserveren.
  • Bibliotheek Watersportbaan blijft gesloten wegens te klein voor een veilige afhaaldienst.

Waar en wanneer haal je gereserveerde materialen af?

• WANNEER: Tijdens de gewone openingsuren, maar alleen tijdens de week en niet op donderdag van 19-21 u.
  • WAAR: Alleen in de bibliotheek waar ze op dat moment zijn. Iets opvragen uit een andere bibliotheek kan dus niet.
  • Respecteer deze afspraken:
    • Max. 1 persoon per afhaling.
    • Hou je lidkaart klaar waarmee je gereserveerd hebt.
    • Hou een tas klaar om je materialen in op te bergen.
    • Hou voldoende afstand: min. 1,5 m.
    • Breng je materialen terug via de terugbrengbus.

Let op!

• Je mag maximaal 10 materialen reserveren per bibliotheekkaart.
  • Alle reserveringen zijn gratis, zolang de nationale veiligheidsmaatregelen gelden. Ook als je ze niet (op  tijd) afhaalt en ook voor werken die uitgeleend zijn.
  • Alle andere regels in verband met lenen blijven gelden. Je vindt ze hier.

Belangrijk

De bibliotheekmedewerkers behandelen alle reserveringen in chronologische volgorde van binnenkomst, maar we vragen om je begrip en geduld. We weten immers nog niet hoeveel aanvragen gaan binnenkomen. Bovendien kan het coronavirus ook bibliotheekmedewerkers treffen. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk leners zo snel mogelijk te helpen.

• Wil je materialen terugbrengen? Dat kan enkel via de terugbrengbussen.
  • Kom je liever niet naar de terugbrengbus? Maak je dan geen zorgen over de leentermijn: de bibliotheek zal de terugbrengdatum van je geleende materialen tijdig aanpassen naar 4 weken later. Deze aanpassing telt niet mee als een verlenging.
  • Was de uiterste terugbrengdatum vóór 13 maart? Telaatgeld vanaf 13 maart wordt niet meegerekend tot het einde van de sluitingsperiode.
  • Je kunt je leentermijn nakijken via Mijn Bibliotheek.