Gratis digitale lees-, luister en kijktips voor thuis

Als je niet naar de bibliotheek kunt, komt ze wel naar jou. Wat dacht je van deze tips? Ideaal om verveling te bestrijden en je gedachten te verzetten. Er is voor elk wat wils.

LEZEN:

• Kranten (Vlaams en Franstalig) of magazines via het Gopressarchief (behalve de laatste twee edities).
  • Pressreader internationale krantenkiosk: nu ook onbeperkt thuis via het bericht in Mijn Bibliotheek! Klik op de link in het bericht en je kan beginnen lezen (de hele periode van de coronacrisis).
  • Historische kranten: een schat aan informatie!
  • Een heldere uitleg in eenvoudige taal over moeilijke kwesties? Lees de Wablieftkrant, gratis tijdens de coronacrisis.
  • E-boeken: leen uit ons aanbod Engelstalige e-boeken.
  • De thuisbieb: 100 e-boeken gratis voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Nederlandse Bibliotheek.
  • Meer e-boeken in de digitale archieven van DBNL, Gutenberg en Open Library.
  • Engelstalig literatuur kan je gratis downloaden op nothingintherulebook.com
  • Bibliotheken in heel Europa, van Albanië tot Vaticaanstad, zetten zoveel mogelijk erfgoed online. Het CENL, de samenwerkingsclub van alle Europese nationale bibliotheken heeft alles op een mooi rijtje gezet via CENL Libraries’ online collections

LUISTEREN:

• Een lezing, interview of publieksavond gemist in De Krook?  Beluister ze via Soundcloud.
  • Home Academy-hoorcolleges: bekende professoren vertellen vlot over hun stokpaardjes.
    Of beluister interessante blogs en podcasts van UGent-onderzoekers.
  • Zwijgen is geen optie: podcats en video
  • Klara heeft uitstekende podcasts, bijv de bestseller De Bourgondiërs van Bart Van Loo.
  • Zandman: culturele toppers lezen kortverhalen! Een initiatief van Ruth Joos voor Radio1.
  • Extra luisterboeken van de Luisterbieb.
  • Een overzicht van audioboeken, luisterverhalen of hoorspelen bij Iedereenleest.

KIJKEN:

(VOOR)LEZEN EN DIGITALE (PRENTEN) BOEKEN:

ACTIVITEITEN VAN O.A. VORMINGPLUS

TOT SLOT:

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.