Mee(r)lezers: Gents project voor leesbevordering

Het project Mee(r)lezers is een samenwerking van verschillende partners en 15 Gentse scholen uit het basis- en secundair onderwijs.

Leesbevordering voor 15 Gentse scholen

Wat?

De focus van het project Mee(r)lezers bestaat uit een intensieve ondersteuning op vlak leesbevordering voor 15 Gentse scholen.

Bibliotheek De Krook zal bovendien nog meer samenwerken met de Gentse scholen via het project Leeskracht, werkt ook een specifiek aanbod voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) uit, en biedt leraars een inspirerende lees- en leerplek aan.

Ook de boekencollecties van de schoolbibliotheken worden uitgebreid.
De bibliotheekmedewerkers zelf worden binnen het project gecoacht.

Hoe?

Bibliotheek De Krook en verschillende partners ondersteunen de scholen op vlak van leesbeleid en zetten allerlei acties op:

• Zo komt er een digitale, Gentse kamishibai of Japans verteltheater.
  • Extra sessies ‘samen lezen’ en worden er wedstrijden gelanceerd.
  • Jonge lezers zullen tips en leesplekken kunnen uitwisselen in een online gemeenschap.
  • Boekenbakfietsen, ruilkastjes en verteltassen zullen het leesvirus aanwakkeren.

Lees hier voor meer info.