NIEUW: het Vertellement

Digitale meertalige kamishibai in de kinderbib.

Het Vertellement - logo kamishibai

Verhalen in vele talen in de kinderbib

Maak kennis met Het Vertellement, filmpjes waarin bewoners van Gent in hun moedertaal voorlezen. Zoals het Turks, Chinees, Spaans, Solvaaks en zelfs Gents. Sommige verhalen en talen ken je, andere niet. Dat geeft niet. Elk verhaal opent immers de deur naar een andere taal en cultuur! Luister er samen met je kind naar. Wat klinkt je vertrouwd in de oren, wat herken je en wat niet? Bekijk hier de trailer.

Benieuwd welke talen? Van A tot Z:

Albanees, Arabisch, Bulgaars, Chinees, Dari, Engels, Farsi, Frans, Gents, Italiaans, Japans, Nederlands, Pashto, Pools, Portugees, Russisch, Slovaaks, Spaans, Swahili, Turks.

Waar & hoe? Het Vertellement kastje staat in de kinderbibliotheek in De Krook, verdieping -1. Tijdens de Voorleesweken gaat het Vertellement op tournee langs de wijkbibliotheken.

Veel plezier met de Gentse wereldreis!

Voor de klas

Voor leerkrachten: je kan de filmpjes van het Vertellement ook online in je klas bekijken met je leerlingen.
Vraag je account aan via deze link.