Van Eyck in De Krook

Tussen de boeken waait de geest van Van Eyck... Beleef Van Eyck in De Krook, met jonge Gentse kunstenaars.

Van 2 maart 2020 tot 8 mei 2020

Tussen de boeken waait de geest van Van Eyck. In de lente van 2020 palmen kunstenaars het gelijkvloers van Bibliotheek De Krook in: van maart tot mei verschijnen er ateliers in het gebouw, waar verhalen en portretten gelinkt aan het atelier van Jan Van Eyck dankzij de bezoeker tot leven komen. De ateliers zijn naast een uitvoeringsplek ook een onderzoeksruimte en een leerparcours voor jonge kunstenaars onder de vleugels van een gerenommeerde meester-kunstenaar.

Atelier 1: Van Eyck luistert

Het eerste atelier loopt van 2 t/m 30 maart en portretteert jou, de Gentenaar. Vertel of toon iets van jezelf dat kan inspireren tot een hedendaags, eyckiaans portret. je krijgt de kans om niet alleen toeschouwer te zijn, maar ook opdrachtgever, deelnemer en canvas.

Volgende ateliers

• 1-30 april: Van Eyck Vertelt
  • 4-8 mei: Van Eyck Vergeet

I.s.m. Urgent.fm, met dank aan The Crystal Ship en VZW In De Ruimte

Boeken en meer...

Ontdek op de 2de verdieping boeken en meer over Van Eyck, in de (vitrine)kast 'Gent in de kijker'.

van eyck krook.JPG
van eyck krook2.JPG