Leerlingen krijgen tijdens de corona-crisis huistaken via online leerplatforms. Maar voor veel leerlingen is dat niet evident. En ze kunnen niet meer terecht bij bibvrijwilligers voor ondersteuning.

Hulp bij huiswerk_postkaart_A6 (002).jpg

Ben jij de vrijwilliger met het warme hart voor kinderen/jongeren die wil bijdragen aan gelijke onderwijskansen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen/jongeren bij afstandsonderwijs?

De bedoeling is:

• Leerlingen ondersteunen in hun digitale geletterdheid.
  • Hen zelfredzaam maken in de digitale studieomgeving.
  • Stress rond het digitale schoolwerk helpen verminderen.
  • Structuur brengen in de taken en helpen plannen van het schoolwerk.

Concreet:

• Online & telefonische hulp bij huiswerk (digitale tips, planning, structuur, aanmoediging...)
  • Max. dagelijks, min. wekelijks online begeleiding van ong. 1u (in overleg)
  • Tot de leerling voldoende zelfstandig aan de slag kan.

Interesse? Meer info?

Stuur een mail naar digitaal.huiswerk@stad.gent

Project met uitstraling

Op Generation Code worden projecten van bibliotheken tijdens de lockdown gedeeld. Bibliotheek De Krook maakte daarom dit filmpje over de online huiswerkbegeleiding.
Met dank aan onze partner Onderwijscentrum Gent.

Een initiatief i.s.m. Onderwijscentrum GentDigitaal.Talent@Gent/Digipolis en de erkende en Gentse gesubsidieerde studieondersteuningsinitiatieven.